Az eső nem okozott gondot

2022.09.10. 14:12

38 bográcsban főtt a pörkölt - Sokadalomra gyűltek össze az emberek Nagyéren (Galéria)

Ötödik alkalommal rendezik meg a Nagyéri Sokadalmat. A település főterén 11 órakor gyújtottak alá ünnepélyesen a bográcsoknak. Ott jártunkkor már 38 kondérban rotyogott a marhapörkölt.

Kovács Erika

Péntekről szombatra virradóra 50 milliméter csapadék hullott Nagyéren. A szervezők kissé megijedtek, hogy lesz ebből sokadalom délelőtt, de a vizet elnyelte a föld, az érdeklődőket pedig nem tartotta vissza a kissé borongós idő, ami a program kezdetére napos idővé változott.

– Ez már az V. Nagyéri Sokadalom. A covid miatt egy évet ki kellett hagynunk, de tavalytól már ismét ápoljuk a hagyományt – mondta Lőrincz Tibor, Nagyér polgármestere.

– A mi sokadalmunk tulajdonképpen egy családi rendezvény. Családok, baráti társaságok jönnek itt össze. Mi, az önkormányzat, a helyszínt adjuk és a programokat, de az igazi show-t a kilátogatók, különös tekintettel a bográcsozók biztosítják – emelte ki a polgármester.

A nagyéri sokadalom fő programja a főzőverseny. Idén több mint 60, egyenként tízfős csapat nevezett, de a nagyéri főtéren nincs hely ennyi bográcsnak, ezért 38-nál meghúzták a határt, viszont többen is társultak, előkerültek a nagy bográcsok, amikben 30-40 emberre is főztek.

Lőrincz Tibor polgármester kétszer járt körbe, hogy barack- vagy körtepálinkával kínálja a csapatokat. Mindenkivel áldomást ivott a saját üvegéből töltött „ánizspálinkával”, amiből mást nem kínált meg, csak ő ihatott belőle. Annyit azért elárulunk, 76 kispohárnyi „ánizspálinka” után is nyugodtan autóba szállhatott, még véletlenül sem került veszélybe a jogosítványa.

Képalá: Lőrincz Tibor, Nagyér polgármestere alkoholmentes „ánizspálinkával” koccintott a főzőverseny résztvevőivel. Fotó: Kovács Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában