Hódmezővásárhely

2023.04.19. 07:40

Pénteken nyílik a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása

Munkatársunktól

Tavaly száz résztvevő mintegy 230 alkotását zsűrizték és válogatták ki a beszámoló tárlat anyagát. Archív fotó: Tábori Szilvia

A tavalyi Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor beszámoló kiállítása nyílik április 21-én, pénteken 17 órakor a Alföldi Galéria földszintjén. A tárlatot Neuberger István festőművész nyitja meg, közreműködik Haranghy Géza költő. A tárlatot Hézső Ferenc, Munkácsy-díjas festőművész rendezte. A tárlat megtekinthető május 21-ig, hétfő és szombat kivételével 10 és 17 óra között. 

Ezúttal is számtalan stílust, formanyelvet felvonultatnak az alkotók,  az absztrakt alkotások mellett megjelennek a mártélyi táj, a közeli tanyavilág, a Tisza, a holtág ihletettségében készült művek. Hamarosan csaknem nyolcvan alkotás látható majd az Alföldi Galériában. Mint az Bajusz István, a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor elnöke lapunknak elmondta: kétszáznál több alkotásból válogattak ki nyolcvannál többet. Negyven alkotó munkája látható majd az Alföldi Galériában, köztük sok fiatal művész is képviseli generációját.  

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában