Szegedi hírek

2023.05.28. 14:00

Az évad legjobbjaira szavazhat a közönség

Koós Kata

Elkezdődött a Szegedi Nemzeti Színház közönségszavazása. A nagyérdemű idén is tíz kategóriában voksolhat az évad legjobbjaira a domotordij.designer.hu oldalon. A Dömötör-díjak ünnepélyes átadó gáláját június 10-én tartják a nagyszínházban.

Immár két és fél évtizedes hagyomány Szegeden, hogy a civilek által alapított Dömötör-díjakkal ismerik el a Szegedi Nemzeti Színházban folyó művészi alkotómunkát, az évad legjobbjait. A közönségszavazás csütörtökön indult, idén is tíz kategóriában voksolhat a nagyérdemű kedvenceire. 

A legjobb férfi színész kategóriában Borovics Tamás, Gömöri Krisztián és Rétfalvi Tamás verseng egymással, a legjobb színésznő kategóriában pedig Fekete Gizire, Menczel Andreára és Sziládi Hajnára lehet szavazni. A legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjért Jakab Tamás, Kárász Zénó és Poroszlay Kristóf szállt versenybe, a legjobb női mellékszereplő címért pedig Borsos Beáta, Molnár Erika és Szilágyi Annamária várja a voksokat. Legjobb operaénekesnek Réti Attilát, Szélpál Szilvesztert vagy Tötös Rolandot szavazhatják meg a nézők, az évad legjobb opera-énekesnőjének pedig Ferenczy Orsolyát, Kónya Krisztinát vagyMáthé Beátát választhatják. 

A legjobb rendező kategóriában szintén 3 direktort jelöltek: Alföldi Róbertet, Barnák Lászlót és  Juronics Tamást. A legjobb látványtervező kategóriában Bagossy Leventére, Fodor Violára és Kálmán Eszterre lehet szavazni. A legjobb jelmeztervező kategóriájában pedig Cselényi Nórát, Füzér Annit és Zeke Editet jelölték a díjra. A legjobb táncos kategóriájában Bocsi Petrára, Csetényi Vencelre és Francesco Totarora szavazhat a közönség.

A legjobb háttérmunkás címet a színház társulatának tagjai titkos szavazással ítélik oda. Az életműdíjas személyéről a díj kuratóriuma dönt, ahogy az évad egy kiemelkedő teljesítményéért odaítélt elismerésről is a testület határoz. 

A közönségszavazatokat június 4-éig várják, a Dömötör-díjak ünnepélyes átadógáláját június 10-én rendezik a Szegedi Nemzeti Színházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában