Helyi kultúra

2023.05.13. 19:40

Makói városnap harmonikaszóval – Fotók

Szabó Imre

– Attól tartottunk, hogy ki se tudunk jönni, olyan rossz idő volt pénteken – mondta a makói városnapi kirakodóvásár egyik árusa, Szekeres Ferencné szombaton kora délután, aki kézműves hátizsákjait hozta el. A pulton Mensha Josephine-nal osztozott, aki Afrika színvilágát idéző ruhákat árult. Ő azt mondta, bár nem nagy a forgalom, elégedett a városnappal.

Mi is azt tapasztaltuk, hogy – alighanem a bizonytalan időjárás miatt – kevesebben gyűltek össze a szökőkút környékén, mint máskor. Az első fellépő, a harmonikás Márió persze mosolyogva jelentette be, hogy hangulatos zenéivel meghozta a napsütést, és valóban: onnantól kezdve szépen gyarapodott a sokadalom.

A kínálat egyébként hasonló volt, mint a többi városnapon. A kirakodóvásárban főként helyi kézművesek kínálták portékáikat, a füves területen a Mesekert, illetve különböző népi játékok várták a gyerekeket, és persze volt büfé étellel-itallal, még kürtős kalácsot is lehetett venni.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában