Szegedi hírek

2024.01.12. 18:15

Diákmunkákból született tablókiállítás – Fotók

A művészeti nevelés fontosságára is ráirányítja a figyelmet a tárlat. Fotó: Karnok Csaba

Negyedik alkalommal rendezik meg a (Nem) középiskolás fokon című kiállítást, amelyen szegedi rajztanárok mutatják meg diákjaik alkotásait. A SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet tanszékén 14 iskola 24 művésztanára, illetve vizuális kultúra oktatója által összeállított tabló látható, amelyek azt mutatják meg, hogy tanítványaik milyen alkotói tevékenységet próbálhatnak ki a 45 perces tanórán, vagy hosszabb művészeti órák, tagozati képzések, fakultációk alkalmaival.

Fiedler Judit szervező, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium vizuális és környezetkultúra tanára a megnyitón kiemelte: a program célja, hogy szakmai közösséget alakítsanak a pedagógusok számára, illetve hogy elérjék, hogy a művészeti nevelés is legyen ugyanolyan hangsúlyos, mint a többi tantárgy.

A kiállítást Váraljai Anna művészettörténész, egyetemi adjunktus nyitotta meg, aki amellett, hogy arról beszélt, miért lett tanár és miért tart ki ezen pálya mellett, felhívta a figyelmet a MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottság közleményére is, amely az ellen emel hangot, hogy a művészettörténet 2024-től már a választható érettségi tárgyak között sem szerepel.

A megnyitó után a kiállító tanárok 10-10 perces prezentáció formájában bemutatták az érdeklődőknek a diákjaikkal megvalósított művészeti feladatokat, projekteket, amelyek a kiállításon láthatók. A tárlat egyébként január 29-éig látható a tanszéken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában