Szegedi hírek

2024.01.25. 19:00

Rekorder olvasóit díjazta a Somogyi-könyvtár - Galéria

Timár Kriszta

A rekorder olvasókat díjazta egy családias ünnepségen a Somogyi-könyvtár. Fotó: Török János

Több mint 10 éve hagyomány, hogy karácsonykor a Somogyi-könyvtár használt, állományba nem vett könyveket kínál olvasóinak önkéntes adományért cserébe. A könyves karácsonyfáról, melyet ezekből a kiadványokból megépítenek az ünnepekre, bárki válogathat, a befolyó összegből pedig egyesületeket, családokat támogatnak. Tavaly év végén a Csimota Kacaj Egyesületnek gyűjtöttek, a befolyt 360 ezer forintot csütörtökön adták át a szervezet képviselőjének, aki elmondta, az összeget óvodai csoportszobák megszépítésére fordítják. Pályázatot írnak ki ebben a témában, összesen 3 helyiséget tudnak majd kifestetni.

Ugyanezen az ünnepségen köszöntötték a legtöbbet kölcsönző olvasókat is. Öt életkori kategóriában – kisgyermekek, általános iskolások, középiskolások, felnőttek és nyugdíjasok – díjazták a rekordereket, külön kategóriában kezelve azokat, akik a központi könyvtárban, valamint a fiókhálózatban vannak beiratkozva. Ők mindannyian egy-egy oklevelet, illetve vásárlási utalványt kaptak. Az abszolút győztes egyébként egy szegedi egyetemista, Kása-Mónus Dominika lett, aki több mint 270 könyvet kölcsönzött ki egyetlen év leforgása alatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában