Szegedi hírek

2024.03.07. 12:00

Ősbemutatót tartanak a Szegedi Nemzeti Színházban - GALÉRIA

Koós Kata

A rendszerváltás előtti időket idézi a retró látványvilág. Fotó: Gémes Sándor

Mit tehet egy harmincas éveit taposó pár, ha saját fészekbe szabadulna lepusztult albérletéből, de bankszámlájuk szűkös az álom megvalósításához? Jobbára reménykednek a csodában, ami Fábián Péter legújabb komédiájában valósággá válik. A Gazdálkodj okosan! című vígjáték ősbemutatóját pénteken tartják a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában. 

Az előadás látványvilága az ikonikus, címadó társasjátékhoz illeszkedően a rendszerváltás előtti évtizedekbe repíti közönségét, a kibontakozó lakásvásárlási nehézségek azonban jelenkori problémákra reflektálnak, ráadásul helyben. A történetben ugyanis fontos helyszín például a szegedi Horváth Mihály utca és a Csillag tér. 

A csoda megvalósul, ugyanis a társasjátékban kidobott mezők tartalma valósággá válik. Így lesz a szerelmesek sorsa a szerencse függvényévé. A kezdeti mázli után azonban gyorsan kiderül, hogy a játék korántsem osztja bőkezűen a javakat, és a játékosoknak nem csak okosan, de gyorsan is kell gazdálkodniuk. Versenyt futnak az idővel, mert az ingatlanpiacon minden perc drága, legfőképpen a romantika ára borsos. 

Infláció, hitel és örökség is fordul a kockán, a játékosoknak, Krisztinának és Tamásnak pedig újra és újra döntést kell hozniuk, hogy meddig készek elmenni, mit hajlandók feláldozni a vágyott ingatlan megszerzéséért. 

A főszerepekben Sziládi Hajna és Krausz Gergő dobják sorsukat a kockával, a szülőket Molnár Erika és Jakab Tamás játssza. A további szerepekben Borsos Beáta és Vicei Zsolt kacagtatja a közönséget.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában