Helyi kultúra

2024.04.20. 20:52

Főzés és buli is volt Sándorfalván – Galéria

Böllérnapot rendeztek szombaton a sándorfalvi piactéren, ami egyben főzőverseny is volt. Lehetett nevezni akár sült kolbásszal, vagy éppen fasírttal. A már hagyományosnak számító rendezvényen olyan vidám volt a hangulat, hogy az asszonyok kora délután már a színpad előtt táncoltak.

Suki Zoltán

Finom volt a sültkolbász is.

Fotó: Karnok Csaba

 Azt nem áruljuk el, hogy mi a titka, de azért persze megkóstolhatod, mert ilyet még biztos nem ettél

 – mondta egy férfi a másiknak a sándorfalvi piactéren, miközben egy darab sült kolbászt adott át neki. Ez egyébként láthatóan ízlett is a kóstolónak.

Mindez pedig szombaton történt, mert akkor tartották Sándorfalván a Disznótor(k)os és Lovasnapot, ami egy főzőversennyel is társult. A nevező csapatok 10 kiló darált húst dolgozhatnak fel, kolbászt és töltött káposztát lehet készíteni, de volt aki fasírtot sütött. A rendezvény részeként lovaskocsi találkozót is szerveztek, déltől pedig chilis sült kolbász evő versenyt tartottak. A gyerekeket ingyenes ugrálóvárral, arcfestéssel és játszóházzal várták.

 Régen valamikor böllérnapot tartottunk, ez 25 évvel ezelőtt kezdődött. Most annak a mintájára rendeztük meg a Disznótor(k)os és Lovasnapot. Mivel már nem szabad az utcán levágni a disznót és perzselni sem lehet, de a sándorfalviak nagyon hozzászoktak a rendezvényhez, ezért a vágás része kimarad, csak az ételkészítést tartottuk meg

 – mondta lapunknak Gajdosné Pataki Zsuzsanna, a település polgármestere, akinek a csapata egyébként fasírtot készített.

Miközben készültek az ételek, folyamatosan szólt a zene a színpadról, és persze fogyott a sör és a pálinka is. A gyerekek sem unatkoztak, külön kis vidámparkot alakítottak ki nekik, amiben természetesen volt ugrálóvár és számtalan ügyességi játék is. De a legjobban a lovasoknak, egészen pontosan a lovaskocsisoknak örültek, akik kora délután bukkantak fel a piactér mellett, és végig is vonultak a település egy részén.

Az ételek délután egy óra körül lettek készen, és a legvidámabb csapat olyan hangulatba került, hogy táncra perdültek a színpad előtt, és ki tudja meddig rophatták még utána.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában