Helyi sport

2016.08.01. 09:15

Farkas Márk lett a Szeged–Szeged NB II-es meccs nyerőembere

A labdarúgó NB II nyitófordulójában a Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0-ra legyőzte Gyulán az újonc SZEOL SC-t. Néhány szegedi, zászlóval és fáklyával érkező szurkoló nem akart regisztrálni, így ők kerítésen és domboldalon nézték a bajnokit.

Papós Tamás

„Hajrá, Szeged!" – mondta be a szpíker a gyulai Grosics akadémián. Ezt magára vehette mindkét csapat, de az első húsz percben a SZEOL SC nem a biztatással volt elfoglalva. Láthatóan tudatosan, de kényszerűségből is átengedte az irányítást a Szeged 2011-Grosics Akadémia számára. Tóth Ákos legénységének az NB II nyitófordulójában fel kellett vennie a másodosztály ritmusát –  a hazaiak sokkal gyorsabb gondolkodáshoz és passzokhoz vannak szokva. Épp ezért 22 percet kellett várni, mire a kapura veszélyt jelentettek a vendégek.

Ekkor már 1–0 volt az állás, a 11. percben Farkas Márk egy szögletet követő passznál volt résen, és bestukkolta a labdát. Volt ezen kívül a hazaiaknak két olyan helyzetük is, amikor üres kapura lőhettek, hiába.

MECCSKOMMENT


[namelink name="Farkas  Márk"],

a győztes gól szerzője

– Egy idő után a SZEOL SC már egyenrangú ellenfél volt számukra, de így is végig uraltuk a meccset. Örülök a gólomnak, de a találat ellenére úgy érzem, csak a második félidőre pörögtem fel. Több helyzetnél pechünk volt, a győzelmet egyértelműen megérdemeltük.


„Hajrá, Szeged!" – ezt már egy maroknyi tábor énekelte, a pályától 30 méterre egy kőkerítésen állva és ülve. Zászlókkal és fáklyával érkeztek, bejöhettek volna a lelátóra, hogy igazi hangulat legyen, de nem akartak regisztrálni. Így amikor a kerítéshez merészkedtek, öt biztonsági őr megállította és visszakísérte őket. Félidőben a SZEOL regisztrált drukkerei panaszkodtak, hiszen 1000 forintért egy rácsokkal körbevett, a büfét egy lyukon elérő, árnyék nélküli szektorban kaptak helyet a kánikulában. Húszan nem is várták meg a második félidőt, hazamentek.


Ők csak egy érvénytelenített hazai lesgólról és egy veszélyes Puskás-szabadrúgásról maradtak le. Illetve egy kiállításról: Lászik beállt a 87. percben, de első mozdulata után mehetett zuhanyozni. Nyert a Szeged 2011.

 [namelink name="Klausz László"]: – Örülünk, hogy egy szegedi csapat ellen, a nyitófordulóban tudtunk nyerni. Az új játékosokkal elégedett voltam, Balogh Gusztáv bebizonyította: megérett a felnőtt szintre.


[namelink name="Tóth Ákos"]: – A meccs első félidejére az NB III-ban maradtunk védekezésben, támadásról pedig nem is lehetett beszélni. A szünetben rendeztük a sorokat, voltak szép megmozdulásaink, az eredmény ettől függetlenül ránk nézve hízelgő.


További eredmények: Budaörs–Kisvárda 0–2, Cegléd–Békéscsaba 3–0, Soroksár–Puskás 3–3, Dorog–Cigánd 2–1, Mosonmagyaróvár–Zalaegerszeg 2–1, Nyíregyháza–Csákvár 0–0, Szolnok– Kozármisleny 1–0, Balmazújváros–Sopron 1–0, Siófok–Vác 1–0.

Szeged 2011-SZEOL SC 1–0


Labdarúgó NB II, 1. forduló. Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző.Vezette: Nazsa Tamás – gyengén (Szilágyi, Csatári).

Szeged 2011-Grosics Akadémia:Szántai 7 – Áchim 7, Farkas M. 8, Tóth G. 7 (Jagodics B., 75.), Mészáros M. 7 – Horváth A. 7, Zabari 7 (Geiger, 61.), Király 7 – Germán 7 – Andorka 7 (Balogh 8, 54.), Zádori 7. Vezetőedző: Klausz László.

SZEOL SC: Dongó 5 – Kéri 6, Gajág 5 (Puskás 6, 51.), Ikonomu 5, Grünvald 5 (Makszimovics, 79.) –

Rácz 5 (Lászik, 87.), Forró 5, Lévai 5, Buzási 5, Beretka 5 – Péter 5. Vezetőedző: Tóth Ákos.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában