Helyi sport

2017.07.19. 10:16

Világbajnokok a mórahalmiak: 14 érmet és egy trófeát is szereztek a kötélugrók Amerikában

Mórahalmiak nyertek világbajnokságot a floridai Orlandóban. A kötélugró sportág legrangosabb eseményén, a World Jump Rope Championshipen állhattak fel kétszer is a dobogó tetejére a homokháti sportolók.

Becsei Dávid

A mórahalmi vb-keret


A mórahalmi kötélugrócsapat tagjai voltak Orlandóban, juniorok: Fődi Jázmin, Márki Noémi, Szabó Szandra, Tóth Adél, Varga Viktória. Szeniorok: Balogh Nóra, Farkas-Csamangó Dalma, Farkas-Csamangó Petra, Kiss Blanka, Nógrádi Viktória, Papdi Dóra, Takarics Tímea és Martyin Lászlóné. Felkészítők: Martyin Lászlóné, Farkas-Csamangó Petra, Farkas-Csamangó Dalma.

A kötélugrók világversenyén öt földrész harminckét országából több mint 800 versenyző küzdött meg egymással az aranyéremért egyéniben, párosban és csapatban. Mórahalom egy-egy junior- és felnőttcsapattal képviseltette magát az egyesült államokbeli Orlandóban. Az óriási táv – 8500 kilométer – miatt a gyerekcsoport nem indult, pedig nekik is nagy esélyük lett volna a legjobbak közé kerülni. Így aztán Csongrád megyét 13-an képviselték.


A világbajnokságon tizenhat versenyszámban hirdettek győztest. A Victoria Sportegyesület Mórahalom versenyzői tizenötször érték el a dobogót: 1 arany-, 5 ezüst- és 8 bronzérmet szereztek, és egyszer nagydöntős trófeát vehettek át.


Nem voltak irigylésre méltó helyzetben a versenyzők, mivel több napon keresztül 13-14 órán át kellett folyamatosan megdolgozniuk a sikerért, amellett, hogy az időeltolódás is megnehezítette a dolgukat.

Medálgyűjtemény. A homokháti sportolók tizenötször álltak dobogóra a vb-n. Fotó: Victoria Sportegyesület Mórahalom

Medálgyűjtemény. A homokháti sportolók tizenötször álltak dobogóra a vb-n.

Fotó: Victoria Sportegyesület Mórahalom

Négy nap alatt 58-szor léptek fel a küzdőtérre a mórahalmi lányok, mialatt 42-szer a legjobb 10 között végeztek. Az utolsó napon DD-köteles ötfős versenyszámban a Balogh Nóra, Farkas-Csamangó Petra, Kiss Blanka, Papdi Dóra és Takarics Tímea összetételű csapat elhódította a világbajnoki aranyat.


A küzdelmek zárónapján került sor a nagydöntőre, amelybe versenyszámonként korcsoporttól függetlenül az abszolút sorrend első hat helyezettje került be és küzdhetett meg a versenyt jelképező, talpazaton álló, üvegből csiszolt földgömb trófeáért. Ebben a top hatos körben a DD5-ös kategóriát ismét a mórahalmiak nyerték meg, míg a 2×30 másodperces duplázásban bronzérmet szereztek, párosban pedig a negyedik helyen végeztek. Mivel a világbajnokság utolsó versenyszáma a DD5-ös kategória volt, az ötnapos kimerítő megmérettetés a magyar himnusszal ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában