Helyi sport

2019.09.08. 21:10

Legyőzték a papok a Fradit Szegeden - Farkas László csodás gólt szerzett a meccsen

A Katolikus-válogatott győzelmével ért végett a Fradi elleni barátságos meccs a Szent Gellért Fórum avatóján. A meccset 2-0-ra nyerték meg.

Süli Róbert

Szegeden vendégeskedett a Ferencváros öregfiúk csapata. A Szent Gellért Fórum vasárnapi stadionavatójára érkezett a zöld-fehér együttes, többek között olyan kedvencekkel, mint Dzurják Csöpi, Rab Tibor, Takács László. Villámigazolással a fővárosi csapathoz került Adem Kapic, a Szeged-Csanád Grosics Akadénia sportigazgatója is, ez sem volt véletlen, hiszen az egykori szlovén válogatott játékos az FTC-ben is játszott.


A magyar katolikus válogatott remek erőkből áll. Minden évben rajthoz állnak a számukra kiírt futsal Európa-bajnokságon, így igen összeszokott csapatról beszélhetünk. Korban is jóval fiatalabbak voltak, így futásban és gyorsaságban is felülmúlták a zöld-fehéreket, akik azért többször is veszélyeztették a kaput. Kétszer húsz perces volt meccs. Az egykori MLSZ-elnök Bozóky Imre irányította a papok együttesét. Az első játékrészben Pásztor Gergely góljával szerzett vezetést a katolikus együttes. Ezután mindent megpróbált az FTC, hogy sikerüljön az egyenlítés, azonban a Kiss-Rigó Lászlót helyettesítő Bagdi Ferenc kétszer is nagyot védett. És a futball örök igazsága itt is érvényesült, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, Farkas László egy parádés gólt szerzett, amelyet tapssal jutalmazott a közönség. A fáradó zöld sasok ezután már nem sok veszélyt jelentettek, így a gyönyörű szép aréna első meccsén 2-0-ra nyert a Katolikus-válogatott.

Legyőzték a papok a Fradit Szegeden - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette


Egy biztos, hogy most vasárnap ezt az eredményt mindenki elfogadná, amikor az NB II-es Szeged-Csanád Grosics első hazai meccsét vívja, méghozzá a második helyen álló Csákvár ellen.

Katolikus válogatott-Fradi öregfiúk 2-0 (1-0)

Szent Gellért Fórum, 800 néző. Vezette: Vágó M.

Katolikus válogatott: Bagdi – Fejes, Kocsis, Tracsek, Veress, Portik, Rocilewbauer, Stefán, Topsi, Kocsis B., Kocsis I. Csere: Fignár, Pásztor, Ványi, Farkas. Edző: Bozóky Imre.

FTC: Kollár – Bereczky, Rab, Kincses, Rézsó, Kovács, Kapic, Takács, Kiss, Dzurják, Pogány. Edzők: Mucha József, Koch R.

Gólszerzők: Pásztor, Farkas.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában