A kapusok között Leindler Domonkos kapta a legmagasabb osztályzatot

2019.12.14. 10:55

Beretka az ősz legjobbja

Taroltak az SZVSE labdarúgói lapunk osztályzataiban, a megyeegy legjobbja a góllövőlistát vezető Beretka Péter lett, míg a kapusok rangsorát Leindler Domonkos zárta az élen az őszi teljesítmények alapján.

Becsei Dávid

Veszélyes volt. Az ősz alapján nem csoda, ha Beretka Péterre (jobból a második) így vigyáztak a védők. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Hosszú évek óta hagyomány, hogy hétfőnként megjelenő lapunkban a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság összes mérkőzésén minimum fél órát pályán töltő játékosok teljesítményét edzőik 1-től 10-es skálán értékelik. Ezeket az adatokat összesítettük, amelyből kiderült, hogy az őszi bajnok SZVSE labdarúgói taroltak minden szinten, míg a remeklő újonc is ad futballistát a közvetlen élmezőnybe.

Nyerő nyolcas

Öten szereztek nyolcas, vagy annál jobb osztályzatot a 2019–2020-as idény teljes őszi értékelésében. Tarolt a bajnokaspiráns, listavezető SZVSE, a mezőny legjobbja címet Beretka Péter érdemelte ki 8.33-as mutatóval, őt követi Vastag Balázs (8.23), Hatvani József (8.14), Szilágyi Norbert (8) és Csamangó Tibor (8). A legjobb nem szegedi Szabadi Norbert lett 7.08-cal az újonc, negyedik helyen telelő Mórahalomból.

Veszélyes volt. Az ősz alapján nem csoda, ha Beretka Péterre (jobból a második) így vigyáztak a védők. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

– Habozás nélkül aláírtam volna szezonkezdet előtt, ha azt mondják, hogy élen zárjuk az őszt három ponttal a HFC, néggyel a Makó előtt, míg a góllövőlistát én vezetem. Az első helyre számítottam, mert a bajnoki cím és az osztályzó elcsípése kimondott cél nálunk – árulta el Beretka Péter, aki 14 találattal a megyeegy legeredményesebb góllövője.

A 30 éves, komoly NB-s rutinnal rendelkező csatár stabilan jó teljesítményt nyújtott. Mindössze kétszer kapott hetest, kétszer tízest, egyszer-egyszer kilencest, illetve nyolc és felest, a maradék találkozókon pedig nyolcas osztályzatot kapott Kelemen Balázs játékos-edzőtől.

Jöhet a jobb tavasz

– Kíváncsian várom a folytatást, mert általában az őszi idényem mindig rosszabbul sikerül – jegyezte meg nevetve. – Gólkirály még sosem voltam, így mindenképpen megcélzom, ha lesz rá lehetőségem. Elégedett vagyok, bár még ennél szebb őszünk lehetett volna, mert Makón ember- és gólelőnyünk volt a szünetben, majd ikszeltünk. Emiatt hiányérzetem van, de nem akarok telhetetlen lenni – tette hozzá Beretka.

A legjobb kapus Leindler Domonkos lett 7.95-ös átlaggal. Nyolc kapott góllal zárt az együttes, amelyből hatot rúgtak az ellenfelek Leindler hálójába.

A kapusok között első lett. Leindler Domonkos mindössze hat gólt kapott az őszi szezonban az SZVSE hálója
előtt. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Kapusmez a tét

– Duplán fontos számomra a kapott góljaim száma, mert van erre egy fogadásom – avatott be Leindler. – Amennyiben tízszer vagy kevesebbszer kell magam mögé nyúlni a kapuba, akkor egy teljes kapusfelszerelést kapok. Amennyiben veszítek, akkor pedig egy hasonló értékű, előkelő ital a tét. Remek védelem áll előttem, bárhogyan forognak az emberek, mindig találunk három megbízhatót – dicsérte meg társait, hozzátéve, hogy fejlődni szeretne, mert két-három elkerülhető gólt így is elszenvedett.

Leindler Domonkos Pócs Tamáshoz és Beretka Péterhez hasonlóan a nyáron megszűnt SZEOL SC-től tette át székhelyét az SZVSE-hez.

– Derült égből villámcsapásként ért a csapatunk megszűnése, amely után gondolkodtam rajta, hogy a profi státuszt válasszam vagy maradjak az amatőr futballnál, végül a vállalkozásom miatt nem szerettem volna költözni. Bízom benne, hogy védhetek még szegedi mezben az új stadionban – mesélte döntéséről és vágyairól zárásként a kapus.

 

DOBOGÓSOK CSAPATONKÉNT

A top 3 (minimum 9 meccs), Algyő: 6.88: Rádi, 5.92: Szélpál, 5.89: Lajkó. Bordány: 6.42: Fátyol, 6.40: Fodor, 6.2: Kis. Kiskundorozsma: 6.67: Bodonji, 6.63: Ottlik Márk és Ottlik Máté, 6.4: Molnár, Dongó. Csongrád: 6.5: Selyem, 6.1: Lipták, 5.8: Papp Á. UTC: 6.18: Nagy-Pál, 6.13: Papp B., 6.10: Balogh. SZVSE: 8.3: Beretka, 8.2: Vastag, 8.1: Hatvani J. Székkutas: 5.1: Szabó I., 5.09: Daraki, 5.05: Kovács R. Szentes: 4.7: Bertók G., 4.58: Bertók M., 4.55: Kiss-Kása. Tiszasziget: 6.91: Kökény, 6.90, Skribek, 6.79: Farkas. Makó: 6.17: Magyar, 6.00: Buzási, 5.92: Seres, Makszimovics. Mórahalom: 7.08: Szabadi, 6.72: Szatmári, 6.68: Király, 6.58: Bokányi. HFC: 6.22: Mezei, 6.15: Bürgés, 6.13: Koncz. Röszke: 7.00: Tanács. Márki, 6.92: Fehér, 6.86: Papdi Cs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában