Helyi sport

2020.01.20. 11:09

Egyre közelebb a szegedi fallabdázó, Vas Máté a visszatéréshez

Jól halad a december elején megoperált szegedi fallabdázó, Vas Máté rehabilitációja, így minden bizonnyal pályára léphet a Vidux Tisza Squash SE-ben a szombati csapatbajnoki fordulóban. A térdműtétje után a rendszeres gyógytorna és 11 hónapos kislánya, Zoé segítette a felépülésben.

Kislánya sokat segített a felépülés során Vas Máténak, aki már visszatérne a pályára. FOTÓ: VIDUX TISZA SQUASH SE

Javában készül az első osztályú fallabda csapatbajnokság folytatására a szegedi Vidux Tisza Squash SE. A kétszeres bajnok (2013, 2015) együttes az első körben két győzelemmel kezdett a Budapest Squash Akadémiával és a Top Challenge Sportegyesülettel szemben, majd a harmadik találkozón, a Csé-Team SE ellen is volt esélyük a sikerre, de csak addig, amíg Vas Máté súlyos sérülést nem szenvedett. Mivel fel kellett adnia a találkozóját, végül az összevetésben az ellenfél diadalmaskodott.

– A bal térdem sérült meg, egy porc okozta a problémát, amely miatt ki sem tudtam nyújtani a lábamat. Még december elején megoperáltak, artroszkópos beavatkozással tisztították meg a sérült részt, azóta a rehabilitációmat végzem, a hét minden napján gyógytornázom. Szerencsére jobban haladok a vártnál, néhány napja óvatosan már játszani is elkezdtem – mesélte a 29 éves fallabdázó.

Hozzátette: a hétköznapokon gyógytornász segítette a felépülését, hétvégente pedig 11 hónapos kislánya, Zoé, aki mindig önként jelentkezett a „lábsúly” szerepére.

Kislánya sokat segített a felépülés során Vas Máténak, aki már visszatérne a pályára. FOTÓ: VIDUX TISZA SQUASH SE

– A sérülés után még úgy tűnt, ki kell hagynom a januárt, mostanra azonban sokat változott a helyzet. Ha ilyen ütemben halad a felépülésem, szeretnék ott lenni már a második fordulóban. Százszázalékos állapotban biztosan nem leszek, de megpróbálkozom a játékkal.

A február végi harmadik körre pedig teljesen felépülök – nyilatkozta.

A szegedi csapat az Etalon SE, a házigazda Eger ESSE-Boros és a Victor-BLE ellen lép pályára. Egyik találkozón sem számítanak esélyesnek. – Riválisaink jegyzett légiósokkal erősítettek, szóval bravúr lenne, ha bármelyik ellenfelünket le tudnánk győzni – tette hozzá Vas Máté, aki mellett várhatóan Sebők Benedek, Kiss Dániel, Takács Bence és Vas Márton alkotja a keretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában