A klubok akarata érvényesült, nem folytatódnak az OB I-es küzdelmek

2020.05.11. 17:57

Törölték a magyar vízilabdaszezont

Bár sokáig úgy tűnt, hogy nyáron a medencében fejeződnek be a bajnokságok, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) a Liga javaslatát tiszteletben tartva úgy döntött mai rendkívüli elnökségi ülésén, hogy törli a teljes 2019–2020-as versenyidényt.

Becsei Dávid

Szeged - 2020.02.15. Szeged SZTE –III. Kerületi TVE női vízilabda mérkőzés a sportuszodában. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A csapatok többségének az akarata érvényesült. A Liga a klubokkal való egyeztetés után azt javasolta az MVLSZ-nek, hogy zárja le a bajnokságokat, amely kérésnek eleget is tettek. Tóth Sándor Liga-elnök a vlv.hu-nak árulta el, hogy a férfiaknál két csapat kivételével mindenki a bajnoki küzdelmek lezárása mellett foglalt állást, míg a nőknél a tíz csapat képviselője közül négyen szavaztak a folytatásra.

– Lehetetlen lett volna lejátszani a bajnoki szezont, hiszen a játékosok szerződései május 30-ig vagy június 31-ig szólnak, valamint van a Magyar Vízilabda Szövetségnek egy állásfoglalása a sportközpontok újraindításáról, amely kimondja, hogy akkor lehet elkezdeni az edzéseket, ha két darab három nap különbséggel levett negatív PCR-mintája van az összes játékosnak és szakmai stábtagnak. Ebben az esetben egyszerre nyolcan lehetnének a medencében, de testi kontaktus nélkül. Vagyis ameddig ez a szabály, addig nemhogy meccset játszani, még tréningezni sem lehet, úgyhogy annak ellenére jó döntést hozott az MVLSZ, hogy a szentesi férficsapat az elmúlt évek legjobb teljesítményével bejutott az OB I-es felsőházi rájátszásba – kommentálta a döntést lapunknak Bujdosó Tamás, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke.

A Szeged SZTE női csapatának vezetőedzője, Varga Tamás is örült a szövetség döntésének, amely arról is szól, hogy a 2020–2021-es idény augusztusban magyar kupa-mérkőzésekkel indulhat majd el, amennyiben a járványhelyzet engedi.

– Ezt szavaztuk meg a Liga ülésén, így a döntés nem ért meglepetésként. Ha lehet jó döntést hozni ebben a helyzetben, akkor ez az. Így nyitott uszodában lehet tévés kupaderbiket rendezni, ebben a helyzetben ez mindenképp jó a sportágnak – tekintett a jövőbe a játékosként kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában