Csak a Csongrád-Csanád megyei lakosokra vonatkozik a lakóhely elhagyási tilalom

2020.08.18. 12:58

Negatív lett a szentesi férfi vízilabdázók koronavírus-tesztje, mégis járványügyi megfigyelés alá kerültek

A Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapatának játékosai és edzői, összesen 18 fő augusztus 14-én és 17-én negatív koronavírus-tesztet produkált a Semmelweis Egyetemen. Az eredményektől függetlenül a Csongrád-Csanád megyei lakosokat a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal járványügyi megfigyelés alá helyezte, karanténba zárta 2020. augusztus 26.-ig lakóhely elhagyási tilalommal.

Munkatársunktól

Szentes, 20200707. Metalcom Szentes - Ferencváros ifi edzõmérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Augusztus 12-én halasztotta el a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) a BENU férfi vízilabda magyar kupa hátralevő mérkőzéseit, miután a Ferencvárosi Torna Club közölte a szövetséggel, hogy a férficsapatnál négy játékos pozitív koronavírus-tesztet produkált. Ezt követően több férfi vízilabdacsapatnál, az Egernél, a Debrecennél és az UVSE-nél is találtak koronavírussal megfertőződött, de tünetmentes tagot.

A Metalcom Szentes férfi pólócsapata éppen augusztus 12-én játszott azzal az UVSE-vel, amelyben hárman produkáltak pozitív tesztet az elmúlt pénteken. Augusztus 14-én és 17-én a Metalcom Szentes játékosai és edzői is részt vettek a Semmelweis Egyetemen PCR koronavírus teszten. A 18 fő 36 negatív koronavírus-tesztet produkált.

Ahogyan a Szentesi Vízilabda Klub közleménye fogalmaz, ezen eredményektől függetlenül, a Csongrád-Csanád megyei lakosokat a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatala járványügyi megfigyelés alá helyezte, karanténba zárta 2020. 08. 26-ig lakóhely elhagyási tilalommal. Azzal az indoklással, hogy 2020. 08. 12.-én az UVSE csapata ellen játszott a Metalcom Szentes, és az UVSE-ben szerepelt olyan személy, aki pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Ez a rendelkezés 15 főt érint a Metalcom Szentesből. A három Pest megyei lakóhellyel rendelkező játékosukat az ottani hatóságok nem helyezték járványügyi megfigyelés alá, ugyanezen indoklás alapján, mivel nem zárt térben nem volt 15 percnél hosszabb a kontakt.

A fent említett rendelkezések miatt szentesiek a bajnoki küzdelmeket sem tudják elkezdeni augusztus 29-én, ahogyan az utánpótlás kvalifikációs mérkőzéseket sem tudják lejátszani, mert több ifjúsági korú játékosuk és az edzőjük is járványügyi megfigyelés alá került lakóhely elhagyási tilalommal.

A Szentesi Vízilabda Klub közleménye:

Mindent koronavírus-tesztünk negatív

A Metalcom Szentes felnőtt férfi vízilabdacsapata a 2020–2021-es BENU Magyar Kupa küzdelmei után kétszer vett részt a Semmelweis Egyetemen PCR koronavírus-teszten.

A teljes férficsapat és edzők, összesen 18 fő. A csapat 36 negatív tesztet produkált 2020.08.14-én és 2020.08.17.-én. Ezen eredményektől függetlenül, a Csongrád-Csanád megyei lakosokat a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatala járványügyi megfigyelés alá helyezte, karanténba zárta 2020.08.26.-ig lakóhely elhagyási tilalommal. Azzal az indoklással, hogy 2020.08.12.-én az UVSE csapata ellen játszott a Metalcom Szentes, és az UVSE-ben szerepelt olyan személy, aki pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Ez a rendelkezés 15 főt érint. A 3 Pest megyei lakóhellyel rendelkező játékosunkat az ottani hatóságok nem helyezték járványügyi megfigyelés alá, ugyanezen indoklás alapján, mivel nem zárt térben nem volt 15 percnél hosszabb a kontakt.

Természetesen bennünk is felmerül a kérdés, hogy egy jogszabályt, hogyan lehet többféleképpen értelmezni, az ország más-más pontjában, de ezt önökre bízzuk.

Ezeknek a következményeként a 2020.08.29-re kiírt felnőtt bajnoki rajton nem tud csapatunk részt venni, illetve mivel több ifjúsági korú játékosunk és edzőjük is karanténba került, az utánpótlás kvalifikáción sem tud a Szentesi Vízilabda Klub részt venni, reméljük, a Magyar Vízilabda-szövetség hozzájárul a mérkőzések halasztásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában