A Kurca-partiak az Egert fogadták, a Szeged a BVSC vendége volt

2020.09.24. 13:22

Az utolsó másodpercben mentett pontot a Metalcom Szentes

Parázs hangulatú mérkőzés végén 7–7-tel zárult a Metalcom Szentes és az Eger mérkőzése a férfi vízilabda OB I. 6. fordulójában, míg a Szegedi VE öt játékosa nélkül 19–9-es vereséget szenvedett a BVSC otthonában.

Becsei Dávid

Kitört belőlük az öröm. A kispad Fülöp Bence egyenlítő gólja után.

Fotó: Vidovics Ferenc

A férfi vízilabda OB I. 6. fordulójában a Csongrád-Csanád megyei csapatok hatalmasat küzdöttek. A Metalcom Szentes 7–7-es döntetlen után egy ponttal gazdagodott, míg a Szegedi Vízilabda Egylet 6–5-ig kiválóan vízilabdázott, azután viszont kinyílt az olló és a BVSC 19–9-re nyert.

Kitört belőlük az öröm. A kispad Fülöp Bence egyenlítő gólja után.
Fotó: Vidovics Ferenc

Az eredeti, 19 órás időpont helyet 19.45-kor kezdődött a Metalcom Szentes–Eger összecsapás, ugyanis a meccs játékvezetői előtt az M5-ös autópályán egy baleset miatt útzár keletkezett.

Szentesi góllal indult a mérkőzés, majd ötméteresből növelhették volna előnyüket, de Lajkó révén ez kimaradt. Ebből az Eger jött ki jobban, a második negyed elején már 4–1-re vezettek. Futhatott az eredmény után a Metalcom, amely 4–3-ra és 6–5-re felzárkózott, majd 7–7-nél, az utolsó másodpercben érte utol hevesi ellenfelét Fülöp Bence értékesített ötméteresével.

– Jó mérkőzést játszottunk, amihez gratulálok mindkét csapatnak. 1–0 után ha belőjük az ötméterest, megnyugodhattunk volna, ehelyett viszont futhattunk az eredmény után. Az Eger dominált, nekünk pedig többször nem volt szerencsénk, de a küzdeni akarásunkért megérdemeltük az egy pontot – értékelt a szentesiek trénere, Pellei Csaba.

A BVSC két negyed után csak 8–5-re vezetett a tartalékos Szeged ellen, végül 19–9-re nyert.

– Jó játékkal győzött a BVSC, a szegedi srácokat pedig az első két negyedért dicséret illeti. Fizikálisan gyengék voltunk, öt hiányzónkat, nagyon nehéz pótolni. 14 éves cserekapusunknak, Magony Kristófnak gratulálok az OB I.-es bemutatkozásához – emlékezett vissza a mérkőzésre Szabó Zoltán vezetőedző.

Szombaton 11.30-kor a szegediek a KSI vendégei lesznek, míg a Szentes legközelebb az FTC-t fogadja október 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában