Magabiztos sikert aratott második tétmeccsén a MOL-PICK Szeged

2020.09.05. 20:07

Bodó szétbombázta a Budakalász kapuját – GALÉRIA

Második magyar bajnoki mérkőzését is magabiztosan nyerte meg a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata, a Budakalász ellen 34–22-es eredménnyel tartotta itthon a két pontot zárt kapuk mögött. A meccs legjobbja a kilenc lövésből kilenc gólt jegyzett Bodó Richárd volt.

Becsei Dávid

Fotó: Kuklis István

Az őszi idény második bajnoki mérkőzésén sem számíthatott még Juan Carlos Pastor vezetőedző Stefán Sigurmansson, Mario Sostaric és Luka Stepancic játékára a Budakalász ellen.

Mikler Rolanddal a kapuban a szegediek kezdték a mérkőzést, a vezetéshez pedig Bodó Richárd juttatta a szegedieket. Felállt fal ellen ezt követően közel két percig nem támadtak, ugyanis jó védekezésnek köszönhetően Källman és Radivojevics is betalált.

A 9. percben 5–3-ra zárkózott a Budakalász Perisics sikeres hétméterese után, 6–4 után viszont el kezdett növekedni a csapatok közti különbség, húsz minutum játékot követően már 13–6 állt az eredményjelzőn. Jó teljesítményt nyújtott a szegedi védelem mögött Mikler, a 24. percben pedig Zsitnyikov a jobbátlövő pozíciójából lőtt a kezek alatt a hosszú alsóba, ami már a tízgólos különbséget jelentette. 16–6 után még tovább növelte előnyét a MOL-PICK Szeged a szünetig, amelyre 19–7-es vezetéssel mehettek a hazaiak.

Az elmúlt meccsekhez hasonlóan felezték a játékidőt a szegedi kapusok, így Miklert Alilovic váltotta. Jól tartotta magát a Budakalász a második félidő során, a több felállást is kipróbáló Szeged számottevően nem növelte már a két csapat közti távolságot. 32–20-nál az 53. percben rossz ütemben kért időt Juan Carlos Pastor – Henigman bombagólját annulálta –, bár a zsűrinek azt mutatta, még nem tette le az ezt jelző kártyát. A meccs alakulását már nem befolyásolta ez sem, magabiztos sikert és budakalászi tisztes helytállást hozott a szombat esti találkozó zárt kapuk mögött az újszegedi sportcsarnokban.

Bodó Richárd hibátlan teljesítménnyel kilenc lövésből kilenc gólt szerzett, de Dmitrij Zsitnyikov és Borut Mackovsek is négy-négy találattal mutatták be javuló formájukat, míg Mikler öt, Alilovic négy hivatalos védést – nem az ellenfél jöhetett a hárítás után – jegyzett a találkozó hivatalos statisztikája szerint.

MOL-PICK Szeged–Budakalász 34–22 (19–7)

Férfi kézilabda, NB I., 1. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth Z., Simó.

MOL-PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 4/1, Kaspárek 3, Bombac, Bánhidi 2, Bodó 9, Källman 3. Csere: Alilovic (kapus), Henigman 1, Canellas, Gaber Mackovsek 4, Zsitnyikov 4, Kecskés 3/2, Rosta 1, Bajus.

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Budakalász: Váczi D. – Varjú 2, Prokop 2, Dávid, Rotim 3, Holpert 3, Koncz 5/1. Csere: Boros 1 (kapus), Radnic 1, Perisics 3/1, Ceranic, Fórizs, Tyiskov 1, Simányi, Kiss B. 1.

Vezetőedző: Csoknyai István.

Hétméteres: 5/3, ill. 3/2.

Kiállítás: 10, ill. 8 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában