Nagy Zsombor továbbra is agresszív, eredményes játékot vár magától és csapatától

2021.01.21. 14:46

Kellett már a szegedi feltöltődés

Az MTK Budapest szegedi belső védője, Nagy Zsombor stabil őszi szezont tudhat maga mögött, ugyanis 11 mérkőzésen kapott szerepet a labdarúgó NB I.-ben, amelyek közül mindet végigjátszotta, és csak a koronavírus volt képes kirobbantani a fővárosiak kezdőcsapatából.

Tóth Alex

Miskolc 20200828 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Diósgyõr DVTK MTK Fotó Török Attila Nemzeti Sport Nagy Zsombor

Fotó: Török Attila/MW

Újra pattog a labda a labdarúgó NB I.-ben, ahol több megyei érdekeltségű futballista is iz­­gatottan várhatja a bajnokság hátralévő részét. Az MTK Budapest szegedi belső védőjével, Nagy Zsomborral (22) beszélgettünk, hogyan látja az őszi szezonját, milyen célokkal vág bele a tavaszi fordulókba.A Tisza Volán SC nevelése 2012-ben került a Sándor Ká­roly Labdarúgó Akadémiá­­ra, majd a korosztályos ranglétrákat végigjárva 2016-ban jutott az MTK második csapatához, amely akkor az NB III. kiírásában szerepelt. A következő idényben már a másodosztályban játszhatott, ahol alapemberként segített a csapatnak visszajutni az NB I.-be, és Pintér Ádám sérülése után már rögtön az első fordulóban kezdőként kapott szerepet a kék-fehéreknél.

– Mondhatom, hogy elégedett vagyok az eddigiekkel. Az első 11 meccsen sikerült kezdőként pályára lépnem, és végig is játszottam a találkozókat, ez a szezon előtt nem így nézett ki még – értékelt Nagy, és hozzátette, a koronavírus némiképp átírta az őszi szezonra tervezett befejezését.

– Sajnos engem is elért a koronavírus, emiatt az utolsó 5 meccsen a pályán kívülről, otthonról követtem a többieket. Nem volt egyébként lázam, sem hőemelkedésem. Két napig fejfájást éreztem, kisebb izomfájdalmat, gyengeséget, ezt követően csak az ízlésemmel és a szaglásommal akadtak gondok, közérzetileg jól voltam – mesélt a betegségről, majd hozzátette, miután meggyógyult, az ünnepeket már Szegeden tölthette.

– Az ünnepekre szerencsére hazautaztam Szegedre, addigra már negatív volt a tesztem is, így teljes biztonságban tudtam otthon tölteni az időszakot, nem volt kétely, egyértelmű volt a teszt. Nagyon nagy szükségem volt már a feltöltődésre, mert nyár óta nem nagyon voltam itthon a sűrű menetrend miatt.

Az MTK mindössze egy felkészülési meccset játszott a folytatás előtt, Nagy Zsombor pedig végigjátszotta a találkozót, amelynek többszörösen is volt me­­gyei kötődése, hiszen az ellen a Budapest Honvéd ellen léptek pályára, amelynek a soraiban ott volt a kisteleki Zsótér Donát, illetve a szegedi Batik Bence is.

Nagy Zsombor elmondta, a folytatásban is hasonló játékot vár mind a csapattól, mind saját magától. – Összességében a csapat teljesítményével szinte maradéktalanul elégedettek le­hetünk, a harmadik hely több mint rendben van. Egy-két meccs kivételével bennem személy szerint nincs hiányérzet – nyilatkozta, és hozzátette, a jelenlegi harmadik helyük friss feljútóként nem lehet elvárás, de mindenképpen minél több játékperccel szeretné hozzásegíteni csapatát a kitűzött első 6 hely egyikének megszerzéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában