Klasszis Szatymazon

2021.01.27. 15:13

Mészáros Anett egyelőre csak a vb-re gondol

Igazi klasszis igazolt a Szatymazi SE cselgáncsszakosztályához, és Mészáros Anett (33) azt várja a klubtól, valamint Szabó Csaba elnök-edzőtől, hogy készítse fel az idei budapesti világbajnokságra.

M. J.

Junior-világbajnok, Európa-bajnok. U23-as Európa-bajnoki második. Felnőttként négy világbajnoki érme van (két-két ezüst és bronz), Európa-bajnok, kétszer szerepelt az olimpián. 2008-ban Pekingben olimpiai hetedik volt, 2010-ben a 70 kilogrammos nők között ő vezette a nemzetközi szövetség ranglistáját.

Az előbbi eredménysor Mészáros Anetté, aki nemrég igazolt a Szatymazi SE-be.

– Anett keresett meg azzal, hogy készítsem fel az idei világbajnokságra – nyilatkozta lapunknak Szabó Csaba, a Szatymazi SE elnöke, egyben a cselgáncsszakosztály edzője. – Azt mondtam neki, ha Szatymazra költözik, nagyon szívesen, ő pedig immár több hete a 100 éves fogadó egyik lakrészében él a szatymazi önkormányzat, valamint az Első Beton Kft. támogatásával. Van egy négyéves kisfia, aki szintén gyakran vele van. Egyelőre nem tervezünk mást, csak azt, hogy minél jobban sikerüljön a hétvégi, ceglédi magyarkupa-forduló, ahol a 78 kilogrammos súlycsoportban indul majd.

Mészáros Anett legutóbb 2018-ban ért el helyezéseket nemzetközi versenyen: a pozsonyi Európa-kupán második, a glasgow-i Európa Openen ötödik lett.

– Lépésről lépésre szeretnék haladni, a végső cél egyelőre a júniusi világbajnokság – nyilatkozta Mészáros, aki először a 2012-es londoni olimpia után vonult vissza, és azóta nem először tért vissza. – Arra speciális ez a szatymazi helyszín, hogy maximálisan rá tudjak fókuszálni a felkészülésemre. Az első és legfontosabb cél a világbajnokság, az olimpiára még nem mernék gondolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában