Férfi kézilabda

2021.03.12. 20:38

20 Mikler-védés és magyar siker Szlovákiában

Az ihletett formában védő szegedi Mikler Roland, valamint Máthé Dominik parádés góljainak köszönhetően 30–15-re nyert a magyar férfi kézilabda-válogatott Pozsonyban Szlovákia ellen az Eurokupa 3. fordulójában.

B.D.

20 lövés. Pontosan ennyit védett Szlovákia ellen Mikler Roland.

Fotó: Kovács Anikó/MKSZ - archív

Az már a kerethirdetéskor nyilvánvaló volt, hogy Gulyás István szövetségi kapitány Balogh Zsoltra, Borbély Ádámra és Bánhidi Bencére sem számíthat a válogatott összetartáson, majd hétfőn Bodó is kidőlt koronavírus miatt, majd a pozsonyi mérkőzés előtt Rosta hányinger miatt, Lékai egy korábbi szájsebészeti beavatkozás miatt óvatosságból nem vállalta a játékot.

Felforgatott összeállítást nem éreztette Magyarország, ugyanis minden fronton jó teljesítménnyel rukkolt elő. Mikler Roland óriási támaszt adott a jól mozgó védőknek, míg a 12. percben 6–3-as magyar vezetésnél Máthé Dominik már négy találatnál járt, majd 10–5-nél a 17. minutumban kértek időt a hazaiak.

20 lövés. Pontosan ennyit védett Szlovákia ellen Mikler Roland.
Fotó: Kovács Anikó/MKSZ – archív

Folyamatosan nőtt a magyar előny, bár a szlovákok hét a hat elleni támadásai néhány pillanatra kisebb zavart keltettek a magyar falban, azonban a szünetre kiegyenesedett minden, 17–8-ra vezettek Gulyás István tanítványai.

Közel tizenhárom perces gólcsend után 21–9-nél talált be ismét Szlovákia. Mikler még egy lapáttal rátett eddigi remek teljesítményére a kapuban, Máthé szinte hibátlanul lőtte a heteseket, Ligetvári pedig bombagólokkal hívta magára fel a figyelmet a tükörsima siker során, amelyet vasárnap 15 órától már Győrben ismételhet meg Szlovákia ellen Magyarország.

Szlovákia–Magyarország 15–30 (8–17)

Férfi kézilabda, Eurokupa, 3. forduló. Pozsony, zárt kapuk mögött. Vezette: Bolic, Hurich (osztrákok).

Szlovákia: Konecny – Ivanytsia, Hruscak 5, L. Urban, Slaninka 1, Rábek 1, M. Briatka 1. Csere: Chupryna (kapus), Recicar 1, Kucsera 3/1, Bogar 2, Rakus 1, Machác. Szövetségi kapitány: Peter Kukucka.

Magyarország: Mikler 1 – P. Rodríguez 4, Máthé 10/5, Ligetvári 3, Topic 5, Szita 1, Bóka 3. Csere: Hanusz, Ancsin 2, Sipos, Győri 1. Szövetségi kapitány: Gulyás István.

Hétméteres: 3/1, ill. 6/5.

Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában