Minden kifelé pattant

2021.03.22. 09:58

Az utolsó másodpercben nyert a Szentes

Alaposan megizzadt a győzelemért Tatabányán a Hungerit-Szentesi VK, a vártnál nehezebb mérkőzésen az utolsó másodpercben Kövér-Kis Réka sikeres átlövése hozta el a fontos három pontot jelentő 6–5-ös győzelmet.

B. D.

Fotó: Vidovics Ferenc

Szerda este fontos mérkőzést nyert meg otthon 13–10-re a Szentes a Szeged ellen a női vízilabda OB I.-ben, de nem pihenhetett sokáig, az alapszakasz utolsó előtti, 17. fordulójában újabb kiemelkedő jelentőségű találkozó várt a Kurca-partiakra Tatabányán.

Nem sikerült feltörniük a szentesi támadóknak a hazai védelmet, de a Tatabánya sem lőtte sorozatban a gólokat. Mindössze egy született az első negyedben, 29 másodperccel a vége előtt a remek napot kifogó Keresztes Anna jóvoltából.

Győztes gólt lőtt. Kövér-Kis Réka (a labdával) szerezte a meccs legfontosabb találatát. Archív Fotó: Vidovics Ferenc

A második negyedben Döm­­södi Dalma szerezte meg a Csongrád-Csanád megyeiek el­­ső találatát, a vezetést viszont csak a harmadik negyed derekán sikerült átvenniük – rövid időre. Négy perc elteltével Ta­mara Kolarova találata 3–4-re módosította az állást, de a záró nyolc perc már 5–4-es hazai előnyről kezdődött.

Folyamatosan harcolta ki az emberelőnyöket a szentesi center, Dömsödi Dalma, de ezekből kevés gól született. Küzdöttek, 3:46-tal a vége előtt Tóth Fruzsina egyenlített, majd a győztes gólt az utolsó másodpercben Kövér-Kis Réka szerezte meg. Április 10-én az utolsó alapszakaszmeccsen a III. ker. TVE érkezik Szentesre.

Matajsz Márk: – Sejtettem, hogy ilyen lesz a meccs, éppen ezért kértem a lányokat, hogy kezdjünk jól. Ez nem sikerült, álmosan és fásultan vízilabdáztunk, míg a Tatabánya jól játszott. A küzdésre nem lehetett panaszom, szerencsére a végén helyén volt a szíve a csapatomnak, bár minden lövésünk kifelé pattant, az utolsó másodpercben a végletekig kivártunk, majd Kövér-Kis Réka 8-9 méterről megszerezte a győztes gólt.

Tatabánya–Hungerit-Szentes 5–6 (1–0, 2–2, 2–2, 0–2)

Női vízilabda, OB I., 17. forduló. Tatabánya, zárt kapuk mögött.

Vezette: Csizmadia, Fejős.

Tatabánya: Zirighné Sós – Zantleitner N., Zink, Orbán 1, Szedlák, Dobos, Keresztes 4. Csere: Zöld, Gróf, Cser, Kenderes.

Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.

Hungerit-Szentesi VK: Füsti Molnár – Kerem, Mácsai K., Kolarova 1, Forgó, Kövér-Kis 2, Polák. Csere: Varga, Dömsödi 1, Tóth Cs. 1, Kádár, Tóth F. 1.

Vezetőedző: Matajsz Márk.

Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 11/3.

Ötméteresből: 1/1, ill. –.

Kipontozódott: Szedlák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában