Kalapemelést érdemel a Szeged SZTE UVSE-vel szemben nyújtott teljesítménye

2021.03.21. 08:00

Még vezettek is a címvédő ellen

Parádésan játszott az első negyedben a Szeged SZTE női vízilabdacsapata a bajnoki címvédő UVSE ellen. Varga Tamás tanítványai már 5–3-ra is vezettek, végül 19–11-es vereséget szenvedtek a 17. fordulóban.

B. D.

Víz alá kerültek az első negyedben. A fehér sapkás Szeged remekül kezdett az UVSE ellen. Fotó: Frank Yvette

2–0-s hátrányban sem ijedtek meg a szegedi női vízilabdázók az UVSE ellen, miután szerdán 13–10-re kaptak ki Szentesen. Ráski Lilláék fordítottak, 3–2-re már ők vezettek, majd 5–3-ra, Szegedi Panni utolsó másodperces lövése éppen csak át­vánszorgott a képzeletbeli gólvonalon.5–4, hazai góllal indult a második negyed, amelynek de­­rekán 6–5-nél vette vissza a vezetést az UVSE.

A második félidőben fokozatosan növelte előnyét az UVSE, 9–18-nál mutatta az eredményjelző a legnagyobb különbséget. Innen még kozmetikázott a Szeged, tisztes helytállás mellett szenvedett 19–11-es vereséget.

Március 31-én 13 órára az Eger érkezik sorsdöntő mérkőzésre a Tiszavirág Sportuszodába, ahol eldől, hogy a szegediek játszhatnak-e az ötödik helyért a helyosztón, vagy sem. Mivel ez pótolt mérkőzés lesz, utolsó alapszakaszmeccsüket a szegediek április 10-én Dunaújvárosban játsszák majd.

Varga Tamás: – Nagyon büsz­­ke vagyok a lányokra, hogy egy ilyen bombaerős, válogatott játékosokkal teletűzdelt UVSE ellen több mint egy negyeden át vezettünk. Számunkra ez egy óriási dolog, a lányok fegyelmezetten, óriási elánnal és lelkesedéssel hajtották végre azokat a taktikai elemeket, amelyeket kértem tőlük. Természetesen senki nem gondolta, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni, már csak amiatt sem, mert nem voltunk annyian, mint az UVSE. Büszke vagyok a csapatomra, mert azt az első negyedet nyertük meg, amiben még mindenki pihent volt. Gratulálok az UVSE győzelméhez, és minél jobb teljesítményt kívánok nekik az Eurokupa legjobb négy csapata között.

Szeged SZTE–UVSE 11–19 (5–4, 1–4, 2–7, 3–4)

Női vízilabda OB I., 17. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Berki, Pásztor.

Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 4, Tátrai, Ráski 2, Bicskei 1, Ármai 1, Botka. Csere: Kucsera (kapus), Pádár, Hasznos 1, Varga, Korom, Kurucz 2. Vezetőedző: Varga Tamás.

UVSE: Kakas – Ábel-Antal 1, Szücs 1, Keszthelyi 4, Baksa, Faragó K. 3, Rybanska 4. Csere: Aubéli, Mácsai E., Szegedi 3, Dávid, Peresztegi 2, Telek 1. Vezetőedző: Benczur Márton.

Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 8/6. Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.

Kipontozódott: Ráski, ill. Dávid.

Medencében a szentesi csapatok

A férfi vízilabda OB I. 22. fordulójának utolsó mérkőzésén ma 18 órakor a Metalcom Szentes az OSC-t fogadja. Az újbudaiak kérték a mérkőzés eltolását három nappal, ugyanis szerdán az Eurokupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a spanyol Sabadellt látták vendégül és győzték le 17–11-re, így kedvező helyzetből várhatják a visszavágót. Az OSC a tabella második helyét foglalja el, legutóbb az utolsó előtti Debrecent győzte le a bajnokságban 18–9-re, míg a Szentes Egerben játszott gólszegény találkozót. Pellei Csaba tanítványai 5–3-as vereséget szenvedtek Heves megyében.

A megyei derbin aratott 13–10-es sikere után újabb kiemelten fontos találkozó vár a Hungerit-Szentesi VK-ra, amely a női vízilabda OB I. alapszakaszának utolsó előtti, 17. fordulójában ma 16 órától Tatabányán vendégeskedik. A kellemetlenül játszó, meglepetésekre képes hazaiak ellen kötelező begyűjteni a három pontot a Kurca-partiaknak, hogy esélyük maradjon az ötödik helyért játszani az áprilisi helyosztókon. Bizakodásra adhat okot, hogy a sereghajtó Honvédon kívül mindegyik női csapat három ponttal térhetett haza Tatabányáról idén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában