Sport

2021.03.13. 15:06

Marko Vujin a MOL-Pick Szegedhez igazol

A szerb jobbátlövő Marko Vujin a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához igazol a 24rakomet.mk című északmacedón szakportál szombati beszámolója szerint.

delmagyar.hu

Szeged 20180401 Kézilabda 2018 Tavasz férfi Bajnokok Ligája BL Pick Szeged Kiel Marko Vujin Stas Skube Fotó: Török Attila Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A 36 éves játékos február 17-én, egy nappal a Szeged elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt távozott előző klubjától, a Vardar Szkopjétól. Korábban, 2003-2006 között a Dunaferr SE, utána 2012-ig a Veszprém kézilabdázója volt, majd a német THW Kiel és a portugál Sporting CP együttesét erősítette.

Mivel a sportágban Magyarországon jelenleg nincs átigazolási időszak, bajnoki és kupameccseken nem léphet pályára tavasszal, a Bajnokok Ligájában viszont igen, mert az európai szövetség a koronavírus-járvány miatt ebben a szezonban engedélyezi a kluboknak egy-egy olyan játékos nevezését, aki egy másik BL-csapattól érkezett. A szegediek a címvédő THW Kiellel találkoznak a nyolcaddöntőben.

Az igazolás biztosra vehető, ugyanis az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) már felvette a szerb játékost a Tisza-partiak keretébe. Fotó: Török Attila Nemzeti Sport

Bár a MOL-PICK Szeged a játékos leigazolását még nem jelentette be, a hír biztosra vehető, ugyanis az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) már felvette a szerb játékost a Tisza-partiak keretébe.

A magyar csapatnak Luka Stepancic Achilles-ín-sérülése miatt van szüksége új játékosra, hiszen így a jobbátlövő-poszton csak a cseh Stanislav Kasparek maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában