Izgalomban nem lesz hiány

2021.05.29. 10:45

Az SZVSE is segíthet a Hódmezővásárhelyi FC bennmaradásában

Zárul a labdarúgó NB III. Közép csoportja. A Hódmezővásárhelyi FC kieső helyről vág bele a küzdelembe, bennmaradásával kapcsolatban pedig több forgatókönyv is elképzelhető.

Tóth Alex

Legerősebb összeállításában lép pályára a HFC a mindent eldöntő hazai bajnokiján. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Archív fotó: Karnok Csaba

Körömrágós utolsó forduló kö­vetkezik a labdarúgó NB III. Közép csoportjában, ahol a Hód­­mezővásárhelyi FC bennmaradása miatt izgulhatunk. Bacsa Zsolt együttesének mindenképpen a győzelemre kell játszania vasárnap 18 órától hazai pályán a Dunaújváros ellen, de az előtte álló Szekszárd, Vác páros mérkőzéseinek is megfelelően kell alakulnia a bennmaradás eléréséhez.

A Hódmezővásárhelyi FC és a Dunaújváros legutóbb november 22-én találkozott egymással, akkor a vásárhelyiek 2–1-re nyertek, és ezzel mindhárom pontot elhozták vendéglátójuktól. Az­­óta sok idő eltelt, és sok minden változott a tabellán.

Jelen pillanatban a HFC a 16. helyet foglalja el, a bennmaradáshoz pedig legalább a 15. pozícióban kellene zárnia, ám még akkor sem nyugodhat meg teljesen a csapat, hiszen az NB III. három csoportjából a legrosszabb mérleggel rendelkező 15. is kiesik.

Ahhoz, hogy egyáltalán érdemes legyen ezzel kapcsolatban számolgatni, több dolognak is össze kell állnia. Ha a kék-sárgák győznek, akkor a 15. Vácnak és a 14. Szekszárdnak pont nélkül, vagy maximum egy szerzett ponttal kell befejeznie a zárókört, ebben az esetben a HFC mindkét riválist megelőzné, és a 14. helyen zárna, amivel biztosan bennmaradna. Ez lenne a legtisztább forgatókönyv, ám ha győz a Vásárhely, és a két ri­­vális közül csak az egyik szerez szintén három pontot, míg a másik csak egyet, akkor is a HFC lesz a 15. Megfelelő eredmények esetén egy döntetlen is elég lehet Bacsa Zsolt csapatának – már ha a Vác és a Szekszárd is kikap, hiszen ekkor hiába állna azonos pontszámmal a három együttes, a HFC-nek lenne a legtöbb győzelem a neve mellett, így szintén a 14. helyen zárna.

Legerősebb összeállításában lép pályára a HFC a mindent eldöntő hazai bajnokiján.
Archív fotó: Karnok Csaba

Ha csak az egyik ellenfél kap ki, akkor a 15. helyen zárul a liga a hódmezővásárhelyiek számára, ami ugyancsak elég lehet a bennmaradáshoz.

Abban az esetben nincsen értelme a matekozásnak, ha a Hódmezővásárhely veszít a Dunaújváros ellen, vagy nyer, de a Vác és a Szekszárd egyaránt megveri ellenfeleit.

– A srácok nagyon elszántak, már Dabason is láthattuk. Mindenki szeme előtt a győzelem megszerzése lebeg, mentálisan is rendben van a csapat. Abban is biztos vagyok, hogy aki pályára lép, az nem 100, hanem 200 százalékosan küzd majd – nyilatkozta Bacsa Zsolt, a HFC edzője, és kitért rá, a fiataloktól is maximális koncentrációt vár.

– Sok fiatal játékosunk van, akiken biztos, hogy hatalmas lesz a nyomás. Igyekszünk felkészíteni mindenkit, hogy bírja, mert muszáj lesz, nincs más választás – foglalta össze, és elmondta, Bata játéka kérdéses, rajta kívül mindenki bevethető, így a legerősebb összeállításban léphetnek pályára.

– Első körben azért játszunk, hogy egy kis gyógyírt, tapaszt szerezzünk magunknak, és emelt fővel fejezzük be az NB III.-at. A Vác a bennmaradásért küzd, de abban bízok, hogy egy szoros meccset játszunk velük, és ha az eredménnyel segíthetünk a hódmezővásárhelyi futballnak, annak csak örülünk – utalt az SZVSE trénere, Paksi Péter arra, hogy ha csapatának sikerülne megvernie vasárnap 18 órától a Vácot, azzal jelentősen emelhetné a HFC bennmaradási esélyeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában