A Falco védekezése döntött az első meccsen

2021.05.01. 20:08

Vereséggel kezdte az elődöntőt a Szedeák – Galéria

A Paks elleni söprést követően az elődöntőben a Falco KC Szombathely várt a Naturtex-SZTE-Szedeákra, az első felvonást szombaton este az Arena Savariában játszották. A bemutatásnál hangos taps fogadta Szrecsko Szekulovicsot, a Szedeák jelenlegi, a Falco korábbi edzőjét és Govens Darrint is – hiszen már a nézők is helyet foglalhattak a lelátón.

Fotó: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Védekezésben nehezen találta a ritmust a Szedeák az első félidőben, ráadásul mikor Govens büntetői után sikerült eltüntetnie a közel tízpontos hátrányt, (45-43) nem tudott még egy extrát beletenni a játékba támadásban. A Falco az első félidő utolsó perceit egy 8-0-ás futással zárta, így kerek tíz ponttal, 53-43-ra vezetett a nagyszünetben.

A harmadik negyedben sem tudta megállítani a Falcót támadásban a Szedeák, sőt, a negyed felénél Brown egy támadóhiba után megkapta ötödik faultját. Támadásban nem tudta a gyorsindításos játékát végigvinni a Szedeák, a Falco viszont extrán dobott, így a negyed végére már a húsz pontot is átlépte a különbség. Az utolsó tíz percre így nem maradt kérdés, a Falco védekezésben jobban teljesített, így megnyerte az első meccset, kedden pedig jön a második találkozó – az újszegedi sportcsarnokban.

Falco KC Szombathely–Naturtex-SZTE-Szedeák 109–81 (28–19, 25–24, 34–22, 22–16)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, elődöntő, 1. mérkőzés. Szombathely, Arena Savaria, 800 néző. Vezette: Győrffy, Tözsér, Söjtöry T.

Falco: ANDERSON 19/15, Váradi 13/3, BENKE 16/6, Bruinsma 12/3, Keller 6. Cserék: BARAC 16, Kovács B., Dancsecs, PERL 25/3, Doktor 2. Vezetőedző: Gasper Okorn.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 1, GOVENS 28/12, Brown 4, Dzseletovics 10/6, DICKEY 17. Cserék: Olasz, BOGNÁR 16/6, Mayer, Keller I. 2, Kerpel-Fronius B. 3/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Kipontozódott: Bruinsma (35.), ill. Brown (25.).

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Falcónak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában