Sokrétű feladatok várnak rá

2021.07.16. 17:24

Már korábban felmerült a sportigazgatói pozíció létrehozása a HFC-nél

A Hódmezővásárhelyi FC NB III.-as labdarúgócsapatának emblematikus figurája volt játékosként és edzőként Szűcs Róbert, aki most sportigazgatóként sokrétű feladatokba vágott bele.

Becsei Dávid

20200802 Hódmezővásárhely Hódmezővásárhelyi FC - SZVSE NB III-as focimérkőzés. Képen: Szűcs Róbert edző Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

– Nem fáj egy picit a szíve, hogy az elkövetkezendő időszakban nem dolgozik edzőként?

– Igazából de, mert 35 éve a pályán vagyok játékosként vagy edzőként. A klub most sportigazgatóként számít rám, így kell helytállnom. Nem is baj, hogy más feladatok várnak rám. A napi teendők mellett ott vagyok minden edzésen, valamint továbbképzésekre jelentkezem.

– Mik a feladatai a HFC sportigazgatójaként?

– Nagyon sokrétű, de ha a klubot nézem, akkor szeretném visszahozni azt az identitást, ami a HMSE idejében jellemez­­te. Figyelemmel kísérem az után­­pótláscsapataink munkáját is, komoly cél hat-hét saját nevelésű játékos beépítése a felnőttek közé. Amely posztra esetleg ez végképp nem sikerül, akkor az ismeretség vagy menedzserek által megnézzük, ki jöhet szóba, és javaslatot teszek a vezetőségnek az edzővel megbeszélve. Jelenleg például nincs klasszikus centerünk, ide mindenképpen iga­­zolnunk kell. Támogatókat is keresek, a szerződéskötésig lebeszélek mindent a vezetőség munkájának könnyítése érdekében. Összegezve tehát elég komplexek a feladataim, mert még a társklubokkal is kommunikálok, a kapcsolati tőkém igyekszem az egyesület szolgálatába állítani.

Szűcs szerint a stabil bennmaradás lehet a céljuk. Fotó: Karnok Csaba

– A sportigazgatói pozíció létrehozásával új koncepció jellemzi a klubot?

– Igen, még edzőként dolgoztam a HFC-nél, akkor beszéltünk arról a vezetőséggel, hogy kellene egy ilyen pozíció, hogy különválasszunk feladatokat. Az a cél, hogy mindenki a saját feladataival foglalkozzon, az edzőnek ne kelljen például szerződésekről tárgyalni. Szeretnénk, ha néhány éven belül kinőné magát a klub, vonzóvá tenni a csapatot a 14-15 évesen eligazoltak számára, valamint stadionépítésre is van benn pályázatunk.

– Mi a cél a következő szezonra?

– Ezt teljes biztonsággal ak­­kor lehet majd kijelölni, ha végleges keret, de még várható néhány új játékos. A stabil bennmaradást viszont már most ki merem jelenteni, jó lenne az első tízben végezni, hogy ne kelljen idegeskedni.

– Mennyire nehezítő körülmény, hogy két Csongrád-Csanád megyei csapat lesz az NB III. Közép csoportjában?

– A makói edzővel, Siha Zsolt­­tal nagyon jó barátságban vagyok, és ez a kiváló viszony elmondható a két vezetőségről is. Szeretném, ha a megyei foci végre nem arról szólna, hogy miként nehezítsék meg egymás dolgát, az átigazolási időszakban sem környékeztük meg egy­­más játékosait.

– Mi az első benyomása a csapatról az eddigi edzőmeccsek alapján?

– A felkészülési mérkőzések legfőbb célja eddig az volt, hogy megtörjék a monotonitást, hiszen nagyon komoly erőnléti munkát végeztek a srácok. Fiatal, lelkes csapata lesz Koncz Zsoltnak. A szurkolótáborunk is hasonlóan komoly, ami óriási érték. Szeretném, ha azt látnák, hogy mindent megtesznek a fiúk a pályán, és ez eredményességgel párosul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában