Sport

2021.07.07. 09:54

Szegediek győztek a vízilabdás MEFOB-on

A Szegedi Tudományegyetem női vízilabdacsapata nyerte meg az egyetemi-főiskolás országos bajnokságot a miskolctapolcai strandon. Az SZTE férficsapata a negyedik helyen végzett, míg a Metalcom Szentes játékosa, Garancsy András harmadszor ünnepelt bajnoki címet a BGE-vel.

Becsei Dávid

Az egyetemi-főiskolás országos bajnokság aranyérmes női csapata és Varga Tamás. Fotó: MVLSZ

Fotó: Takacs Jozsef

– A hétvége során kidomborodott, hogy mi a fő stratégiája és irányvonala a szegedi női vízilabdának – kezdte összegzését lapunknak Varga Tamás, a csapat edzője, aki az OB I.-es együttesnél szinte egész évben együtt dolgozik a lányokkal.

– A felnőttbajnokságban részt vevő csapatunk nagyjából 70 százaléka egyetemre jár, ezért ütőképes keretet tudtunk összerakni. A vízilabda, a város és az egyetem összefonódása adhatja a sportág erejét nálunk, ezt építjük tovább a jövőben. Nagyon örülök, hogy egyre szorosabb az együttműködés az egyetem és az OB I.-es csapatunk között. A következő idényre is olyan lányokat igazolunk, akik itt tanulnak az SZTE-n, vagyis a következő MEFOB-on még erősebbek lehetünk – folytatta a játékosként kétszeres olimpiai bajnok Varga.

Az egyetemi-főiskolás országos bajnokság aranyérmes női csapata és Varga Tamás.
Fotó: MVLSZ

Továbbá megjegyezte Varga Tamás, az, hogy négy csapat indulásával meg tudták rendezni a MEFOB-ot, hosszútávon nagyon fontos a női vízilabdának, mert több juniorválogatott játékos vándorol ki az Egyesült Államokba. A szövetséggel közreműködve egy életpályamodell kidolgozás lehet a cél, ami itthon tartaná a lányokat, amiből a felnőttbajnokság is rengeteget profitálhatna.

A férfiaknál a Budapesti Gaz­­dasági Egyetem (BGE) cí­­met védett. A Metalcom Szentes pólósa, a kereskedelem és marketing szakirányon friss diplomás Garancsy András harmadszor nyert csapatával. Az SZTE a bronzmérkőzésen a Corvinustól szenvedett vereséget, így a negyedik helyen végzett.

Végeredmény, női bajnokság: 1. SZTE (Szeged), 2. EKE (Eger), 3. PTE (Pécs), 4. DE (Debrecen).

Férfi bajnokság: 1. BGE, 2. Semmelweis Egyetem, 3. Corvinus, 4. SZTE, 5. Debreceni Egyetem, 6. PTE, 7. BME, 8. EKE (Eger), 9. ELTE, 10. Pázmány Péter Katolikus Egyetem, 11. Testnevelési Egyetem, 12. Károli Gáspár Református Egyetem.

Az SZTE női csapatának tagjai: Gyöngyösi Boglárka, Pádár Boglárka, Miklós Réka, Miklós Dóra, Botka Zsófia, Ármai Zita, Szabó Krisztina, Korom Réka, Pintér Bonita, Tóth Petra.

Az SZTE férficsapatának tagjai: Szőke Xavér, Barna Dániel, Benkő Martin, Kovács Dávid, Nagy Péter, Sléder Balázs, Oláh Kende, Katona Péter, Bálizs Csongor, Szabó Zsombor, Szporny Armand, Máté Zoltán. Edző: Gyöngyösi Máté.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában