Férfi kézilabda

2021.09.05. 20:03

15 gólos sikerrel avatta új mezét a Pick Szeged Budakalászon

Már húsz perc után tíz góllal vezetett a Pick Szeged Budakalászon a férfi kézilabda NB I. 25. fordulójából előrehozott mérkőzésen, végül 38 –23-ra nyert.

Becsei Dávid

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

A hosszabb ideje rehabilitáló Luka Stepancic mellett Bodó Richárdra és Borut Mackovsekre sem számíthatott Budakalászon Juan Carlos Pastor vezetőedző. Előbbi kisebb betegség, utóbbi sérülés miatt hiányzott, így a Pick Akadémia két növendéke, Hegedűs Patrik és Ludmán Marcell is első NB I.-es fellépésére készülhetett.

A 25. fordulóból előrehozott mérkőzés rögtön a középkezdés után budakalászi találattal indult Schmid Péter révén. Erre rövid időn belül Frimmel, Bombac és Martins válaszolt, majd Bánhidi is meglőtte egyetlen gólját a meccsen.

Sebastian Frimmel (a labdával) 4 góllal zárta a mérkőzést.
Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Kiválóan működött a szegedi védelem, amelynek következtében sorozatban lőtték Sostaricék a lerohanásgólokat. Mindezek következtében huszonegy perc játékot követően már 7–17 állt az eredményjelzőn. Valóságos erődemonstrációt tartottak a vendégek, akik két balátlövőjük hiányában a két irányítós játékkal fárasztották a hazai védelmet, sikeresen. Népes, nagyjából ötven fős publikum kísérte el a Pick Szegedet Budakalászra. Ők a szünetben tízgólos szegedi előnynek tapsolhattak.

A második félidőben is magabiztosan játszottak a Tisza-partiak. A kapuban a szünet előtt Mikler, utána Alilovic védett. Sok kérdés a második félidőre nem maradt, az utolsó négy percben pedig Hegedűs és Ludmán is debütálhatott a felnőtt NB I.-ben. Előbbinek ráadásul átlövésgóllal sikeredett, így biztosan emlékezetes marad számára a budakalászi bemutatkozás.

Pénteken 18 órától az újonc NEKA ellen tartja a Montpellier elleni BL-főpróbát a Pick Szeged az újszegedi sportcsarnokban.

Juan Carlos Pastor: – Másképp kellett játszanunk, mert nem úgy készültünk, hogy Bodót és Mackovseket nélkülöznünk kell. Eddig nem játszottunk még két irányítóval, ezt most kihasználtuk. Jól kezdtünk az első félidőben, kiválóan védekeztünk, aminek köszönhetően gyors gólokat tudtunk szerezni és nagyobb előnnyel mehettünk a szünetre. A második játékrészben is jól kézilabdáztunk, ekkor lehetőséget adtunk a fiataloknak is, akik Roglán velünk edzettek és ez ajándék volt számukra. Jó úton vannak, további munkával eljuthatnak erre az NB I.-es szintre.

Budakalász–Pick Szeged 23–38 (11–21)

Férfi kézilabda, NB I., 25. forduló. Budakalász, 300 néző. Vezette: Sándor, Szikszai.

Budakalász: Váczi – Varjú 2, Perisics 4/1, Schmid 3/1, Juric-Grgic, Mikhalin 1, Holpert 1. Csere: Gjorgjeski (kapus), Dávid, Kiss B. 3/1, Fórizs 3, Tyiskov 2, Sinkovits 1, Maracskó 1, Kovács 1, Vrihovnia 1. Vezetőedző: Csoknyai István.

Pick Szeged: Mikler – Sostaric 5/2, Garciandía 2, Bánhidi 1, Gaber 2, Frimmel 4, Martins 5. Csere: Alilovic (kapus), Bombac 5, Tönnesen 2, Henigman 2, Rosta 4, Blonz 3, Radivojevics 2/1, Hegedűs 1, Ludmán. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

Hétméteres: 4/3, ill. 3/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában