Reggelente megcsókolja a rajtkövet

2021.09.02. 19:28

Kanyó Dénes hálás, hogy az újszegedi sportuszodában edzhetnek

A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub sportolói teljes lendülettel edzenek. Főhadiszállásuk az újszegedi sportuszoda, és Kanyó Dénes vezetőedző elégedett az idei eredményeikkel.

Munkatársunktól

– Milyen eddig a 2021-es év? Mennyire elégedett az eredményekkel?

– Tele volt kihívásokkal a sze­­zon, amelyből jól jöttünk ki. Sokáig online oktattuk a tanítványokat, így örömmel mozdultak ki, és jöttek edzeni. Úgy tűnt, mintha folyamatosan edzőtáborban lettünk volna. És hogy ilyen lelkesen és jól edzettünk, az az eredményeinken is meglátszott. A magyar búvárúszó-válogatott felnőtt és junior szinten is a legeredményesebb évét zárta. Megragadtuk a lehetőséget, amelyet az élet adott, és ezzel sokan éltek is, így a szegediek is.

– Volt olyan tanítványa, aki meglepte az eredményeivel?

– Igen! Elsőként Sztancsik Mária, aki idén korosztályt vál­­tott, mégis remekelt. Egy év alatt hihetetlen fejlődésen ment keresztül, volt olyan szám, amelyben egy percet javított a legjobb eredményén. Számomra eksztázist okozott, ahogy úszott, ahogy teljesítette a válogatott A szintet. Ő nagyon tetszett. A többieket csak azért nem emelem ki, mert ők előtte is kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottak. Márton Balázs, Borka Panna is említést érdemelnek, hiszen az említett három sportoló érmet szerzett a junior-világbajnokságon. Ez egy szép szezon volt eddig.

Sikeres csapat. Kanyó Dénest (hátsó sor, balról a harmadik) több tanítványa teljesítménye is meglepte. Fotó: Muréna

– Ezek szerint biztató a jövőkép?

– Azt kell mondjam, hogy igen, hiszen a serdülők között is sok-sok tehetség található. Szerencsére még jó pár verseny maradt a hátralévő szezonra, így a sikerek számát gyarapíthatjuk. Október 8-tól Egerben rendeznek egy világkupát, amelyen népes csapattal veszünk részt. Az igazán tetszik, hogy egyre több olyan sportolóm érik be, akik kicsi koruk óta nálunk edzenek. Ez nálam bevált: megszerették a búvárúszást, de gyerekként nem váltak géppé.

– A tanítványok után jöjjön a tréner: edzésben maradt?

– Aktív vagyok, bár idén visszamondtam a világbajnoki szereplést. Bánatomra vagy nem bánatomra, ezt nem igazán tudom. Az szinte biztos, hogy az időeredmények alapján nyerhettem volna, mert nem volt túl erős a mezőny. Amikor láttam az eredménytáblát, kicsit emésztgettem a helyzetet, de nyilvánvaló, ahhoz, hogy valaki nyerjen, elengedhetetlen, hogy ott legyen, én pedig nem voltam ott. Edzek továbbra is, és lehet, hogy Egerben újra rajthoz állok.

– Maradtak az újszegedi sportuszodában, milyen a szabadban edzeni?

– Csodás! Nem költői túlzásnak szánom, de minden reggel megcsókolom a rajtkövet azért, mert ott lehetünk. Élmény mindennap itt tréningezni, amelyért hálásak vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában