Amit csak lehetett, megtett

2021.09.01. 17:30

Sárosi Laura igyekezett pozitív maradni a sérülése ellenére is

Részleges Achilles-ín-szakadása miatt fel kellett adnia az olimpiát Sárosi Laurának. A Tisza Tollas SE játékosának felépülése jól halad, a Tokióba való kijutással pedig így is történelmi tettet hajtott végre.

Vajgely Pál

A jókedve megmaradt. A Tisza Tollas SE olimpikonja a dolgok jó oldalát igyekszik meglátni. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– Már jobban vagyok. Hat hetet vesz igénybe a felépülés, ez az idő még nem telt le. Lassan újra ultrahang vár rám, ahol meglátjuk, mennyit javult az állapotom. A sétálásnál már semmi problémát nem érzek. Edzeni még nem próbáltam vele, és egyébként is pihenő is jött volna – kezdte Sárosi Laura a legfontosabb, állapotára vonatkozó kérdésre.

A Tisza Tollas SE játékosa ugyanis a Tokióban lejátszott első csoportmeccsén részleges Achilles-ín-szakadást szenvedett, amely miatt visszalépett a további küzdelmektől, így nem tudta lejátszani második csoportmérkőzését.Az ötkarikás játékok előtt úgy nyilatkozott, szeretne meccset nyerni az olimpián, hiszen ez korábban magyar tollaslabdázónak még nem sikerült – persze nagyban függ a győzelmi esély attól is, milyen csoportba kerül a szegediek kiválósága. Tokióban Sárosin kívül Krausz Gergely képviselte a sportágat, de két meccsén vereséget szenvedett, és búcsúzott.

A jókedve megmaradt. A Tisza Tollas SE olimpikonja a dolgok jó oldalát igyekszik meglátni. Fotó: Karnok Csaba

– Az egyik legerősebb csoportba kerültem, ezért is mondtam, hogy a sorsolást követően szeretnék reális célt kitűzni. A többszörös ifi világbajnok ellen játszottam az egyetlen mérkőzésemet. Úgy éreztem, arra jó volt ez a mérkőzés, hogy megszokjam a pályát, bemelegítsek, majd mindent bele tudjak adni a második mérkőzésemen. Erre az eredményre számítottunk az edzővel, az volt a célom az első mérkőzésemen, hogy élvezzem a játékot és azt, hogy ott vagyok az olimpián – mondta a Tokióban történtekről a Tisza Tollas SE olimpikonja.

Sárosi Laura egyébként a kijutással is történelmet írt, hiszen magyar tollaslabdázó még sosem kvalifikálta magát két olimpiára.

– Ott nagyon nagy csalódottságot éreztem, amikor ki­­derült, hogy nem folytathatom. Nehéz volt ezt feldolgozni, de próbáltam pozitívan hozzáállni, és azt látni, hogy az is nagy dolog, hogy egyáltalán kijutottam az olimpiára. Azt is pozitívumnak éltem meg, hogy megrendezték az ötkarikás játékokat, a sérülést leszámítva pedig jól is éreztem magam Tokióban, úgy érzem, kihoztam a maximumot a dolog nem játékot érintő részéből – fejtette ki Sárosi Laura.

– Még képlékeny, mit hoz a közeljövő. Hamarosan leülünk a szövetséggel, a szponzorokkal megbeszélni a hogyan to­­vábbot. A lábam miatt is kér­­déses, hogy milyen lesz az őszi folytatás

– mondta az őszi terveivel kapcsolatban Sárosi Laura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában