Tornagyőztes Szentes

2021.09.07. 12:39

Szlovákiában nyertek tornát a szentesi női vízilabdázók

munkatársunktól

20200707 Szentes Hungerit - Szentesi VK edzése. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország Képen: vezetőedző Matajsz Márk

Forrás: Archív fotó

Fotó: Frank Yvette

Tornagyőzelemmel tért haza a szlovákiai Kassáról a Szentesi Vízilabda Klub felnőtt női csapata, amely a 2021–2022-es idényben Valdor Szentes néven szerepel majd.

Három mérkőzéséből hármat megnyert a Pia Cupon a Szentes. Az osztrák és a svájci válogatott ellen is tükörsima sikert arattak Matajsz Márk vezetőedző tanítványai, míg a legszorosabb mérkőzésükön a házigazda Olympia Kosice ellen 12-6-ra nyertek.

– Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, mert jó munkát végeznek. A felkészülési időszak nyolcadik hetében járunk, amikor már nagyon jól jött ez a kassai torna, kiszakadtunk a megszokott hazai környezetből, és megtörtük a monotonitást – jegyezte meg Matajsz a hétvégi tornát illetően.

A szentesi lányok hétfőre pihenőt kaptak, mától viszont folytatják a munkát, ugyanis péntektől vasárnapig a Duna-liga 2021–2022-es idényének első állomásán a szerbiai Óbecsén ugranak medencébe.

– Külön örülök, hogy sok fiatalnak, gyermekkorú játékosnak adhattam lehetőséget Kassán. Csodás környezetben vízilabdázhattunk, jó hangulatot teremtettek a szurkolók a nyitott uszodában. Pihenővel kezdtük a hetet, keddtől újra edzünk, csütörtökön pedig elutazunk a Duna-liga első fordulójára, péntektől vasárnapig öt mérkőzést játszunk – árulta el a tréner.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában