Női vízilabda

2021.10.23. 20:25

A Valdor Szentes 7 gólos sikerrel kezdte a bajnokságot

Az első két szoros negyed után feltörte a III. kerületi TVE védekezését a Valdor Szentes, így magabiztos, 14–7-es sikert aratott a Kurca-parti női vízilabdacsapat az OB I. első fordulójában hazai környezetben.

Becsei Dávid

Fotó: Vidovics Ferenc

Fotó: Vidovics Ferenc

Nagyjából három percet kellett várniuk a szentesi szurkolóknak az OB I.-es női csapat első idénybeli találatára, amit Mihály-Kádár Ildikó jegyzett. Az első negyed végén Bonca Vivien lőtt gólt egy emberelőny végén, így nyolc perc játékot követően 2–0 állt az eredményjelzőn.

A második negyedben megérkeztek a vendéggólok is. 2–2-nél és 4–4 is egyenlített a III. kerületi TVE, de a vezetést már nem engedték át Matajsz Márk tanítványai.

Fotó: Vidovics Ferenc

Akárcsak a második, a harmadik negyed is hat találatot hozott, ezt viszont már Valdor Szentes nyerte, így a záró nyolc percről 8–6-ról kezdődött. Az elfáradó vendégek védelmét sorozatban négy góllal bizonytalanították el Kövér-Kis Rékáék, végül magabiztos, 14–7-es sikert arattak a hazaiak.

A bajnokság második fordulójában szerdán 20 órára az újonc Győr érkezik Szentesre.

Matajsz Márk: –Ez a mérkőzés egy kicsit olyan volt, mint amikor a kisgyerek ül a karácsonyfa és a nagy doboz előtt kíváncsian várva, mi van a dobozban. Én sem tudhattam, mit várhatok a csapatomtól. Öt hónapja volt az utolsó tétmérkőzésünk, éppen a III. kerület ellen, ez rengeteg idő. Nagyon tetszett az ellenfél játéka, azt a zónát játszották, amit korábban a kanadai válogatottól láthattunk. Ezt nehezen törtük fel, kértem a játékosaimat, hogy türelmesen és sokat lőjenek, mert a végén be fognak menni a labdák. Be is mentek, a rövidebb kispaddal rendelkező Kerületet felőröltük. Maximális dicséretet érdemelnek a szentesi lányok, jól alkalmazkodtak, türelmesen vízilabdáztak, és amikor kellett, tudtak váltani. Nincs ekkora különbség a két csapat között, de nagyon örülünk a három pontnak és készülünk a Győr elleni találkozóra. Nekünk ezeket a rangadókat kell itthon hozni, hogy elérjük a célunkat.

 

Valdor Szentes–III. kerületi TVE 14–7 (2–0, 2–4, 4–2, 6–1)

Női vízilabda, OB I., 1. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Kollár, Nóvé.

Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 1, Hevesi 1, Kolarova 2, Tóth Cs. 1, Mihály-Kádár 1, Kövér-Kis 2. Csere: Mácsai K., Dankina 1, Bonca 3, Csiszár 1, Tóth F. 1, Boldizsár. Vezetőedző: Matajsz Márk.

III. kerületi TVE: Pápai – Brezovszki 5, Koncz, Kiss V. 1, Illés H. 1, Kudella, Gasparics. Csere: Dulic (kapus), Konda, Palásti, Papp K., Koltay. Vezetőedző: Lukács Dénes.

Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 10/5.

Ötméteresből: 2/1, ill. -.

Kipontozódott: Mácsai K., ill. Illés H., Koltay.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában