Átlépte a saját korlátait

2021.10.14. 18:21

A világkupagyőztes szegedi Mocsári Bence élete legjobb versenyén van túl

Élvezte a versenyzést Törökországban, majd a világkupa-győzelemmel járó siker édes ízét a szegedi paratriatlonista, Mocsári Bence. A Titán TC sportolója elárulta, habár sűrű a versenynaptár, igyekszik a pihenésre is megfelelő mennyiségű időt szánni.

Tóth Alex

Megtörte a jeget. 2012 óta nem nyert magyar versenyző világkupa-állomáson, Mocsárinak ez most sikerült. Fotó: World Triathlon Para Cup

– 2012 óta ön az első magyar, aki világkupa-állomáson győzni tudott. Felfogta már, hogy mekkora sikert ért el?

– Eltelt már pár nap a verseny óta, de még most is nagyon boldog vagyok. Hatalmas sikerként fogjuk fel az eredményt az edzőmmel, áttörtük a jeget a dobogó legfelső fokával. Úgy tűnik, beérett a kemény munka, de abban reménykedem, hogy a következő, három hét múlva esedékes világkupán is sikerül egy dobogós helyezést elérnem.

– Élete egyik legélvezetesebb versenyeként hivatkozott a mostani viadalra, pedig szokatlan körülményekből nem volt hiány. A helyezéseket leszámítva mi alapján rangsorol? Miben volt ez más, mint a többi?

Sokszor érzem, hogy több van bennem, de van egy korlát, amit nem tudok átlépni, mert egyszerűen fáj a versenyzés. Ez a fájdalom itt most nem jelent meg, csak a futás legvégére. Élvezetes volt, éreztem, hogy haladok, és nagyon gyors és erős vagyok, ezt pedig a fejembe is tudtam plántálni, amivel morális előnyhöz jutottam, ez alapján emlékszem ilyen pozitívan erre a kiírásra. A fájdalomérzet kitolódott, és ha ehhez hozzászokik a szervezetem, akkor nagyon bizakodó lehetek a jövővel kapcsolatban.

Megtörte a jeget. 2012 óta nem nyert magyar versenyző világkupa-állomáson, Mocsárinak ez most sikerült. Fotó: World Triathlon Para Cup

– Változtatott-e bármit ez az eredmény a következő világkupa, és az azutáni világbajnoksággal kapcsolatos céljaiban?

– A világbajnokság nagyon ad hoc jelleggel jelent meg, igazából csak két hónapja tudjuk, hogy egyáltalán megrendezik. Eleinte nem voltunk boldogok, de nem csak mi, hanem az egész mezőny, mert elég sűrű a ver­senyidőszak. Ahogy telt az idő, megfordult bennem a dolog, mára már inkább arra gondolok, hogy nagyon várom, mert most indulhatok először világbajnokságon triatlonban. A célok nem változtak, minden versenyre úgy megyek, hogy a legjobb eredményt érjem el.

– Ahogyan említette, rendkívül sűrű a versenynaptár. A kemény munka mellett miben találja meg a kikapcsolódást?

– Leginkább az alvásban. Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de én nagyon szeretek nagyot aludni, amire az időbeosztásom miatt nem vagyok képes a hétköznapokon. 9 óra alvás az ideális számomra, vasárnaponként van erre lehetőségem. Ezenkívül a kertben töltöm a szabad­időmet, imádok növényekkel foglalkozni, és nagyon szeretem a természetet. Szabadidőmben ezekben tudom levezetni a versenyzés fáradalmait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában