Élvezi a kitüntetett figyelmet és a felelősséget

2021.10.14. 10:58

Máthé Dominik hálás a szegedi szurkolóknak az augusztusi fogadtatásáért, ma ponttal távozna

Lehengerlő játékkal a norvég kupa negyeddöntőjében aratott 50–30-as sikerrel hangolt az Elverum a Pick Szeged elleni, ma 18.45-kor kezdődő Bajnokok Ligája-csoportmeccsre. Máthé Dominik hálás a Tisza-parti szurkolóknak, csapata sikerének záloga pedig a gyors lerohanások lehetnek szerinte.

Becsei Dávid

Szeged, 20210819. Pick Szeged-Elverum (norvég) férfi kézilabda felkészülési mérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

– Lassan már hazajár Szegedre klubcsapatával, hiszen augusztus óta ez lesz a harmadik mérkőzésük az újszegedi sportcsarnokban, viszont az első tétmeccs. Az előző két találkozóból kiindulva mire számít?

– Igen, lassan már többet vagyok Szegeden, mint a szülővárosomban, Nyíregyházán. A viccet félre téve ugyanolyan hőfokú meccsre számítok, mint a nyári két gyakorló mérkőzésen. Szeretnénk jól szerepelni, akár ponttal vagy pontokkal távozni a városból.

– A nyáron lejátszott két Pick Szeged–Elverum után többen megjegyezték, hogy sok magyar játékos érkezett már ide ellenfélként, de ekkora üdvrivalgást még senki sem kapott, mint Máthé Dominik. Érezte a kitüntetett figyelmet?

– Igen! Nagyon hálás voltam a szegedi szurkolók fogadtatásáért. Boldogsággal töltött el, élmény volt előttük játszani. Nagyon meglepődtem a nekem szánt atmoszférától, de jólesett és remélem, most is hasonlóban lesz részem.

– Idén még nem sikerült nyernie az Elverumnak a Bajnokok Ligájában. A Vardarral otthon, a Zagrebbel idegenben játszottak 27–27-es döntetlent, valamint 41–36-os vereséget szenvedtek Kielben. Miként értékeli a nemzetközi szezonkezdést?

– Nem lehet panaszunk rá, bár azért jobb lett volna, ha a két döntetlennel zárult mérkőzés közül legalább az egyiket megnyerjük. Mindent megtettünk, ezzel ikszre futotta, de reméljük, a visszavágókon már győzünk.

A nyári két meccsen hét, illetve öt gólt szerzett Szegeden Máthé Dominik (a labdával). FOTÓ: FRANK YVETTE

– Luc Abalo és Alexander Blonz távozásával a legtöbbször öntől várják a meccset eldöntő szituációkban a jó döntést. Mekkora teher ez?

– Fogalmazhatunk úgy, hogy kulcsszerepem lett a befejezésekben. Érzem, hogy számítanak rám a csapattársaim, de ez boldoggá tesz. Ugyanakkor óriási felelősség is, de imádom a kihívásokat.

– Mind a hat bajnokijukat megnyerték, a kupanegyeddöntőben pedig egy figyelemreméltó 50–30-as sikerrel búcsúztatták azt a Runart, amelyik a legnagyobb üldözője jelenleg az Elverumnak a pontvadászatban. Mi történt a vasárnapi összecsapáson?

– Mindenki meglepődött rajta, hogy ilyen rengeteg gól született ezen a meccsen. Ez annak tudható be, hogy az ellenfélnél nem volt kapusteljesítmény, jobban fogalmazva az első védést az ötvenhatodik percben mutatták be. Lehengerlően játszottunk, örülünk, hogy ott vagyunk az elődöntőben.

– Mi lehet a kulcsmomentum ma az Elverum számára Szegeden, hogy pontot vagy pontokat szerezzen?

– Talán a lerohanásgólok. Egy gyors csapat vagyunk, szeretjük a tempókézilabdát játszani. Jó lenne minél kevesebbszer felállt fél ellen támadni a Pick ellen, mert az nagyobb gondot jelentene nekünk. Fontos, hogy összeálljon a védőfalunk és ehhez párosuljon egy jó kapusteljesítmény, akkor lehet esélyünk a pontszerzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában