Megragadná a lehetőséget

2021.10.13. 18:27

Végigjárta a ranglétrát, most viszont nagy feladatot kapott Vágó Fanny Az FTC-nél

Vágó Fanny lett Dörnyei Balázs utódja a Ferencváros női labdarúgócsapatának edzői posztján. A szegedi labdarúgó játékos-edzőként irányítja a zöld-fehéreket, és nem ijed meg az új feladattól.

V. P.

A társak már jól ismerhetik. Vágó (labdával) tisztában van új posztja súlyával. Fotó: Földi Imre/MW

Fotó: Földi Imre

Immáron játékos-edzői feladatokat lát el Vágó Fanny a Ferencváros női labdarúgócsapatánál: a szegedi klasszist nevezték ki ugyanis a nemrégiben menesztett Dörnyei Balázs utódjának.

– Váratlanul ért a felkérés, óriási megtiszteltetés egy ilyen klub edzőjének lenni. Biztos, hogy nyomott a latban az is, hogy a Soroksárral sikerült feljutnom az NB I.-be, és ott is megállják a helyüket. Nincs Magyarországon olyan ember, aki ne élt volna ezzel a lehetőséggel, hiszen mindenki álma egy ilyen klubot vezetni – mondta lapunknak Vágó Fanny.

Bár a lengyel Czarni Sosnowiecet legyőzte, az albán Vllazniával szemben azonban tizenegyesekkel alulmaradt a Bajnokok Ligája selejtezőjében az FTC, és már két veresége van az NB I.-ben.

A társak már jól ismerhetik. Vágó (labdával) tisztában van új posztja súlyával. Fotó: Földi Imre/MW

– Az MTK elleni mérkőzésen talán jobban is játszottunk az ellenfelünknél, de a labdarúgás ilyen, nem elég helyzeteket kialakítani, hanem értékesíteni is kell azokat. Jött a BL-kudarc, majd a kilátástalan győri teljesítmény. A női labdarúgásban egész évben erre készülsz, azért szeretnél bajnokságot nyerni, hogy a Bajnokok Ligájában pályára léphess. A tizenegyesekkel való BL-búcsút nehéz volt feldolgozni, ez negatívan hatott a csapatra, hiszen a jobb csapatot, a lengyeleket legyőztük. A szívünkből ilyenkor kiszakad egy darab – összegzett a 127-szeres válogatott labdarúgó.

Vágó Fanny hozzátette, úgy érzi, kinevezése előtt is sokan felnéztek rá a csapattagok közül.

– Tudom, hogy nem jópofizni akarnak nekem. Letisztáztam a játékosokkal is, én az öltözőben és a pályán is játékos vagyok, persze, én hozom azokat a taktikai döntéseket, amelyek rájuk is hatással vannak, de egy vagyok közülük. Ennek a klubnak akarok bizonyítani, a magyar bajnokságban és nemzetközi színtéren is szeretnénk előrelépni, mert ez a klub, amely mindent megad nekünk, ezt érdemli – mondta annak kapcsán, milyen viszonya lehet a csapattársaival.

Az FTC új játékos-edzője eddig a Soroksárnál dolgozott, amellyel sikerült feljutnia az NB I.-be, de edzői karrierjét is tudatosan építette.

– Minden edzőnek végig kell járnia a ranglétrát, nekem ez már Ausztriában elkezdődött, ahol az U7-estől az U10-es korosztályig kisfiúkkal dolgoztam, majd az FTC U19-es női csapatát vettem át, ebből lett a Soroksár NB II.-es csapata. Lehet, hogy hirtelen vagy hamar jött ez a váltás, de ezt csak az idő mondja majd meg. Szeretem a kihívásokat és nem félek a lehetőségtől. Szeretnék nagyot alkotni, ha ez megy a játékos-pályafutásom mellett, akkor megy, ha pedig nem, akkor biztos vagyok benne, hogy később is lesz majd lehetőségem – zárta a beszélgetést Vágó Fanny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában