Eredményes évet zártak

2021.11.27. 11:59

Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület jutalmazta a klub 2021-ben érmes versenyzőit

Olyan évet zárt az MVM Szegedi Vízisport Egyesület, amelyben a kajak-kenu szakág megnyerte a klubok közötti pontversenyt, az evezősök pedig az Európa- és világbajnokságokon is az élmezőnyben végeztek.

Mádi József

Elégedett, de nem megelégedett lehet az MVM Szegedi Vízisport Egyesület 2021-gyel, az év eredményeivel. Mind a kajak-kenu, mind a parakenu, és mind az evezős szakág meghatározó volt a saját szakágában a nemzetközi versenyeken, emellett a kajak-kenusok megnyerték az éves egyesületi pontversenyt – nem is akárhogyan, több mint 200 pontos különbséggel.A szegedi Hunguest Hotel Forrásban megtartott évzáró gálán csupa mosolygós arc várta a klub ajándékait.

A pa­­raversenyzőkkel kiegészült ka­­jak szakág (edzők: Agócs Ág­­nes, Oravecz Márté, Czine­­ge Zsolt, Csamangó Attila, Ro­hony Balázs, Kovács László, Hüvös Viktor) 26 országos baj­­nokot, Európa- és olimpiai baj­nokokat, világbajnoki érmeseket köszönthetett. A kenusok (edzők: Boldizsár Gáspár, Kása Ferenc, Kása Péter, Posztós Patrik, Seller László) 29 ob-elsőt, szintén Európa- és világbajnokokat, érmeseket adott a sportágnak 2021-ben.

Gála. Nádas Bence (balról), Hüttner Csaba, Varga Katalin, Weisz Róbert és Kárász Anna. Fotó: Karnok csaba

Az evezősök (edzők: Dani Zsolt, Bük Viktória) főleg az olimpiai reménységek versenyén tündököltek, de markáns szerepet töltöttek be a korosztályos nemzetközi eseményeken is, és nyolcan országos bajnokok lettek, a Madár Valentina ve­­zette kajakpóló szakág szépen bontogatta szárnyait, magyar bajnok lett a csapat, a mastersek pedig érmeket gyűjtöttek.

Az MVM Szegedi VE három különdíjat is átadott: a kenus Kiss Ágnes két világ-, két Európa-bajnoki és négy magyar bajnoki címet szerzett 2021-ben, a szintén kenus Molnár Csanád világ- és Európa-bajnoki bronz­érmes, háromszoros magyar bajnok volt idén, míg a kajakos Ozsgyáni Bence világbajnoki bronzérmes és magyar bajnok volt. A Soós Istvánról elnevezett díjat pedig az evezős Kunstár Simon vehette át, aki 2021-ben világbajnoki és Európa-bajnoki 7. helyezett, orv-aranyérmes és magyar bajnok volt.

Az eseményen megjelent a Magyar Kajak-kenu Szövetség képviseletében Schmidt Gábor elnök (ő is külön méltatta a szegedi eredményeket), Hüttner Csaba felnőtt sík vízi és Weisz Róbert parakenu szakági szövetségi kapitány.

A szegedi Hunguest Hotel Forrásban megtartott évzáró gálán csupa mosolygós arc várta a klub ajándékait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában