Helyi sport

2022.01.22. 12:40

A védekezés lesz a fegyverük

Óriási küzdelmet hozhat ma 18 órától a Metalcom Szentes–Szegedi VE OB I.-es férfi vízilabdarangadó. Mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontokra a kitűzött célok eléréséhez, különben lépéshátrányba kerül.

Becsei Dávid

Chilkó Márton szerint egy esetleges siker nagy lökést adhatna a Szentesnek. Archív Fotó: Vidovics Ferenc

A Szentes és a Szeged is UVSE elleni kétkapuzással készült a mai megyei rangadóra. Mind­két együttest sújtották a megbetegedések és a sérülések az utóbbi időszakban, de ma valószínűleg szinte teljes kerettel vághatnak neki az el Clásicónak.

 

– A tervezettnél hosszabbra nyúlt a karácsonyi szünetem, mert a két ünnep között megbetegedtem, így húsz napig nem jártam az uszodában. Szerencsére most már teljesen jól vagyok, egyre jobban mennek a dolgok a vízben – árulta el lapunk érdeklődésére a Szegedi VE centere, Sánta Dániel. 

Hét nappal ez előtt még csak négy felnőttjátékosára számíthatott Szolnokon Kiss Csaba, Szentesen viszont már csak Boros Tamás nem áll majd a rendelkezésére. 

 

 

– Ez nem a meglepetések csatája lesz, viszont biztos, hogy kemény csata várható. A Szentes a túlélésért küzdve ugrik vízbe otthon, ez megkettőzi az erejüket. Észnél kell lennünk, hogy mikor gyorsítunk a tempón, illetve veszünk vissza. A centerek kikapcsolását, illetve a külső emberek lövéseinek minimalizálását érzem kulcsnak. Ha szeretnénk egy számjegyű helyen végezni a tabellán, akkor kötelező behúznunk a három pontot Szentesen – fogadkozott Sánta Dániel. 

 

 

Folyamatos betegségek és sérülések nehezítették az ed­­digi szezonját a Metalcom Szentesnek, amely a Szeged el­­len megmutatná valódi arcát. 

 

 

– Sajnos eddig a betegségek és a sérülések befolyásolták az eredményeinket. Vezetőedzőnk most kellemesebb hely­­zetben van, az eddigieket tapasztalva a bőség zavarával küzdhet majd egy kis túlzással a meccskeretet illetően. Célunk, hogy megmutassuk, nem az őszi a valódi arcunk, és egy győzelemmel nagy lökést adni magunknak – jegyezte meg Chilkó Márton, a szentesiek balkezese. 

 

 

A 31 éves vízilabdázó hozzátette, mindenképpen arra kell törekedniük, hogy kevés gólon tartsák a Szegedet, mert az ilyen mérkőzéseket tudták eddig megnyerni. A legnagyobb fegyverük a védekezésük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában