Előkelő helyen áll a rangsorban a Naturtex-SZTE-Szedeák Vezetőedzője

2022.02.10. 13:04

Pozitív mutató egy félszezon után

Összesen nyolc csapatnál volt már edzőváltás a férfi kosárlabda NB I/A csoportjának idei szezonjában. A váltás nem mindenütt sült el jól, a Naturtex-SZTE-Szedeáknál kinevezett Simándi Árpád azonban pozitív mérleggel bír kinevezése óta.

V. P.

Egy fél alapszakasznyi időszak után pozitív mérleggel áll Simándi Árpád a Naturtex-SZTE-Szedeák élén.  Fotó: Frank Yvette

Már több mint a mezőny fele lecserélte vezetőedzőjét a férfi kosárlabda NB I/A csoportjában: sőt, hétfő óta már akad olyan klub is, amely másodjára szánta el magát a váltásra a vezetőedzői poszton. A DEAC-nál ugyanis a november közepén érkezett Jorgosz Vovorasznak köszönték meg a munkát, akinek a helyére a csapatot már korábban is irányító szakember, Berényi Sándor ül majd le.

 

A görög szakemberrel azonos százalékkal áll a harmadik helyen a Naturtex-SZTE-Szedeák november elején kinevezett vezetőedzője, Simándi Árpád, aki eddig 13 meccsen irányította a Tisza-parti csapatot. Legutóbb pozitívra fordult a mérlege, a Paks elleni sikert követően 7 győzelemmel és 6 vereséggel áll eddig – ennél jobbat csak az Albát irányító Matthias Zollner és a bombaformában lévő Sopron mestere, Kosztasz Flevarakisz tud felmutatni. A váltás sem segített eddig a Pécsen, ahol a Szedeák korábbi kedvence, Andrija Csirics vette át Dragan Alekszics helyét, viszont Csiro nyolc meccséből csak egyet tudott megnyerni edzőként. 

 

 

Kedden egyébként egy meccset pótoltak a bajnokságból, és nagy meglepetésre a Nyíregyháza egy ponttal, 86–85-re nyerni tudott Szolnokon. 

 

A kinevezett új edzők teljesítményei (zárójelben a kinevezésük dátuma, a győzelem-vereség mutató, és a százalékos arány): 1. Kosztasz Flevarakisz, Sopron (november 22., 11–0, 100%), 2. Matthias Zollner, Alba Fehérvár (november 19., 7–4, 82%), 3. Simándi Árpád, Naturtex-SZTE-Szedeák (november 8., 7–6, 77%), Jorgosz Vovorasz, DEAC (november 18., 6–5, 77%), 5. Emir Mutapcic, Zalaegerszeg (november 26., 4–7, 68%), Petar Mijovics, Paks (november 27., 4–7, 68%), 7. Forray Gábor, Kecskemét (október 20., 5–10, 67%), 8. Andrija Csirics, Pécs (december 20., 1–7, 56%). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában