Biztató eredmények

2022.02.22. 11:35

Válogatottedzés és délkeleti verseny volt

Amíg három szegedi tekés a válogatott edzőtáborban volt, addig a többiek a szolnoki délkeleti területi országos bajnokságon szerepeltek.

M. J.

A Zengő Alföld Szegedi TE három játékosa szerepelt az észtországi egyéni, tandem és sprint világbajnokságra készülő magyar válogatottkeret kaposvári edzőtáborában. A kétnapos összetartáson minden kerettag – összesen nyolcan kaptak meghívást Csányi Béla szövetségi kapitánytól – kétszer dobott 120 vegyeset. 

 

A szegediek közül Kiss Norbert igazán jó formában tekézett a szülővárosában, hiszen először 657, másodszor pedig 6767 fát ért el. Brancsek János (638 és 622), valamint Zapletán Zsombor (649 és 606) teljesítményére sem lehetett panasz a két nap alatt, rajtuk kívül Budai Ádám (KV Schwaz, osztrák), Farkas Ádám, Kakuk Levente, Kozma Károly (mindhárom Zalaegerszeg) és Móricz Zoltán (Répcelak) vett részt az edzőtáborban. 

Közben a csapat másik fele a szolnoki délkelet-magyarországi területi egyéni bajnokságon indult. A győzelmet a Zengő Alföld rutinos játékosa, Karsai László szerezte meg (eredménye: 606 fa), Karsai Dániel (569 fa) ötödik, Fehér Béla (558 fa) hetedik, Ács Tamás (536 fa) tizennegyedik helyen végzett. Az eseményen jól teljesített a szegvári Vígh Ferenc, aki 581 fával második lett. A keleti régiós bajnokságra az első 13 helyezett jutott, így Karsai L., Karsai D., Fehér B. és Vígh F. is készülhet az újabb feladatra. 

 

Kialakult a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája Final Four-mezőnye: a pápai négyes döntőben (április 2–3.) az olasz Neumarkt a német Zerbst, míg a szlovák Podbrezova a Szegedet a nyolcaddöntőben elbúcsúztató, szintén német Raindorf ellen lép pályára – könnyen lehet, hogy német házidöntőt rendeznek majd. Magyarország egyébként második alkalommal ad otthont a BL négyes döntőjének, hiszen 2008-ban Zalaegerszegen már rendeztek ilyen viadalt, és akkor hazai siker született a férfiaknál. 

Címkék#sport#teke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában