Szegedi hírek

2022.04.21. 10:44

Irányítója nélkül nagyot küzdött, de kikapott az Oroszlánytól a Szedeák

A második félidőben ritmust fogott, de irányítóját elveszítve végül vereséget szenvedett a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata az Oroszlány otthonában.

Vajgely Pál

Másodjára már nem tudtak váltani Cookék, az OSE nyerte a fontos meccset. ARCHÍV FOTÓ: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Nagy iramban kezdődött a bajnoki, a Szedeáktól Cook re­mekelt, hamar átlépte a tíz pontot az amerikai. Ötven pontot hozott az első negyed, és a folytatásban sem a védekezés dominált elsősorban. 

Cook ziccerével a 14. percben először vezetett a Szedeák, 32–33-nál kértek időt a hazaiak. Ezt egy 11–0-s hazai futás követte, az Oroszlány lendületét a szegedi időkérés sem törte meg. Bognár és Calhoun triplacsatája következett, majd Burns állította vissza a tízpontos hazai előnyt. 

A félidőt Persons dudaszós hármasa zárta le, 55–48-ra vezetett az OSE.Remekül kezdte a második félidőt a Szedeák, Davis gyorsan szerzett hét pontot, így gyorsan időt kért az Oroszlány. Ez sem állította meg a szegedi támadásokat, és Alston két kosarával, 57–59-nél átvette a vezetést a Szedeák. Ekkor azonban elveszítette irányítóját a Szedeák, Tayler Persons ugyan egy rövid időre még visszatért, de derékfájdalmai miatt nem tudott már hozzátenni a meccshez. Mesicek viszont igen, a visszatérő szlovén kosaras kiegyenlített, majd a vezetést is átvette csapatának. 
 

A negyedik negyed elején is egylabdás távolságra volt a Szedeák, de Ihring két hármasa már kilencpontos hazai előnyt jelentett. Ennél lényegesen közelebb nem tudott jönni a Naturtex, majd Burns újabb triplája lezárta a meccset, védekezésben ekkor sem találta az ellenszert az OSE ellen a Szedeák, amely így a szezonban harmadjára is kikapott az Oroszlánytól. 
 

Simándi Árpád: – A harmadik negyedben jó ritmusba kerültünk, majd sok könnyű ko­­sarat adtunk az Oroszlánynak, ellenfelünk pedig sok büntetőt is dobhatott, amivel visszajött a meccsbe. Innen nem tudtuk még egyszer megfordítani a meccset, de a végsőkig küzdöttünk, ezzel a mentalitással kell játszanunk a továbbiakban is, hogy bejussunk a play-offba! 
 

Oroszlány–Szedeák 103–91 (25–25, 30–23, 20–24, 28–19)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, középszakasz, középház, 5. forduló. Oroszlány, 800 néző. 
Vezette: Földházi, Söjtöry, Lengyel. 
Oroszlány: IHRING 17/6, MESICEK 18, Calhoun 9/9, BURNS 26/6, Dorogi 2. 
Cserék: Molnár 2, Carev 9/3, Parrish 11/3, Ruják 4, Garamvölgyi 5/3. 
Vezetőedző: Sebastjan Krasovec. 
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 14/6, Polányi, COOK 23/6, Bognár 6/6, ALSTON 19/3. 
Cserék: Davis 19/9, Kerpel-Fronius 6/6, Filipovics 2, Keller 2, Szatmári. 
Vezetedző: Simándi Árpád. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában