Három vb-n indulhatnak

2022.05.14. 08:00

A Bartók Laura, Kosztolányi Elek páros mindent megnyert itthon

Az idén 30 éves szentesi Szilver TSE párosa, Bartók Laura és Kosztolányi Elek az idén három országos bajnokságot nyert meg (tíztánc, standard és latin-amerikai táncok), ezáltal három világbajnokságon vehet részt.

M. J.

Igazán remek idényt tudhat maga mögött a jubileumát ünneplő – idén 30 éves – szentesi Szilver TSE táncospárja: Bartók Laura és Kosztolányi Elek ugyanis a korosztályában, junior II.-ben megnyerte a tíztánc, a standard és a latin-amerikai táncok magyar bajnokságát, így indulhatnak mindhárom szakág világbajnokságán.A kettős 2018 óta táncol együtt a szentesi Szilver TSE-ben, és immár nyolcszoros magyar bajnokok, emellett pedig mindketten kitűnő tanulók. Bartók Laura Csongrád-Bokroson lakik, 14 éves, és a csongrádi Batsányi János Gimnázium 8. osztályos tanulója, míg párja, Kosztolányi Elek Derekegyházon él, 15 éves, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium 9. osztályosa. Az elmúlt négy évben 110 alkalommal léptek parkettre: 61 első, 25 második és 4 harmadik helyet értek el, azaz 90 alkalommal állhattak dobogóra. Számos versenyen magasabb korosztályban is sikerrel megmérettették magukat. Nem véletlen, hogy mindhárom táncnemben ranglistavezetők a korosztályukban, edzőik kiemelkedő tehetségeknek tartják őket, ötödik éve pedig a magyar válogatott keret tagjai. Standard táncokban László Csaba és Füsti Páli Viktória, a latin-amerikaiakban pedig a még aktívan versenyző Hidi Balázs és Kis Violetta csiszolja, alakítja erőnlétüket, technikai tudásukat. 

Bartók Laura és Kosztolányi Elek verseny közben. Fotó: Szilver TSE
Bartók Laura és Kosztolányi Elek verseny közben. Fotó: Szilver TSE


 

A tavalyi eredményeik alapján 2021-ben szerepelhettek a litvániai tíztánc-világbajnokságon, ahol az elődöntőbe jutva a kiemelkedő 11. helyet szerezték meg. Ebben a korosztályban ilyen előkelő helyen korábban magyar versenyzők közül nem végzett senki. 
 

Elismerésképpen idén és tavaly is megkapták a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” díjat, míg Bartók Laura a kitűnő tanulmányi és sporteredményei elismeréseként 2021-ben Szentesen polgármesteri dicséretben részesült. 
 

Az első vb június 4-én Németországban, Brémában lesz a latin-amerikai táncokból, majd november 12-én Portugália, Vila Nova de Famalicao városa ad otthont a tíztánc-vb-nek, míg a standard táncok vb-jének helye és időpontja nem ismert. A páros várja a támogatók szerepvállalását, hiszen egy-egy nemzetközi verseny igen komoly anyagi teherrel jár nekik, a klubnak és a szüleiknek is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában