Történelmi tervei vannak

2022.05.27. 18:05

Bemutatjuk díjazottjainkat (3. rész): Könczöl Ádám, a TISZA TOLLAS SE JÁTÉKOSA

51. alkalommal díjaztuk Csongrád-Csanád megye legjobbjait, sorozatunkban bemutatjuk, kiket ismertünk el díjátadó gálánkon. A harmadik részben a Szeged utánpótlás fiú sportolójának választott Könczöl Ádámmal ismerkedhetnek meg.

Vajgely Pál

Könczöl Ádám Petrovics Kálmántól vehette át a díjat a hétfő esti gálán. Fotó: Kuklis István

Hosszú távú céljai vannak dí­jazottunknak, ez pedig nem kisebb, mint történelmet írva mérkőzést nyerni egy olimpián. Ez ugyanis még férfi tollaslabdázónak so­hasem si­került Magyaror­szágról. Az EL-CO Tech Tisza Tollas játékosának sze­me előtt viszont ez lebeg. Ahhoz, hogy erre legyen esélye, még egy kicsit várni kell, de a tehetséges szegedi sportoló több szép eredményt ért el 2021-ben, Dunakeszin országos ranglistaversenyt nyert, majd egy

Szlovéniában megrendezett nemzetközi versenyen egészen a döntőig menetelt, ahol az első helyen kiemelt osztrák ellenfelétől szenvedett vereséget. Az U19-es korosztályban egyéni magyar bajnoki címet szerzett (ezt a címét idén pedig sikeresen meg is védte), míg a felnőttek között magyar bajnok lett Didi Purwanto tanítványa. Az év utánpótlás fiú sportolójának Szegeden Könczöl Ádámot választottuk.

Egészen komoly álmok vannak előttem, rengeteg nagy célt szeretnék még valóra váltani. Itthon elég kevés, felnőtt mezőnyben nemzetközi szinten is sikeres játékos van, de igyekszem majd megvalósítani az álmaimat. Krausz Gergely volt az első a férfiak közül, aki kijutott egy olimpiára, az ötkarikás játékokon szintén szereplő Sárosi Laura pedig csapattársam is volt Szegeden, mindketten nagyszerű játékosok – mondta a díj átvételét követően Könczöl Ádám. 

A szegedi tehetségre augusztusban egy junior Európa-­bajnokság, majd októberben egy junior világbajnokság vár az idén. Az indonéz tréner keze alatt fejlődő tollaslabdázónak ez az utolsó esztendeje a junior korosztályban, jövőre már a felnőttek mezőnyében kell bi­zonyítania. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában