Vasárnap 18 órától Balmazújvárosban: Nyíregyháza–Szeged-Csanád GA

2022.05.21. 12:00

Szép búcsúban reménykednek

Vasárnap véget ér a labdarúgó NB II. 2021–22-es idénye: az utolsó, 38. fordulóban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia holnap 18 órakor Balmazújvárosban a Nyíregyháza vendége lesz.

Mádi József

Játszik. Csoboth Kevin szerepet kaphat Balmazújvárosban, ám utána kérdéses a sorsa. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Hosszú szezon zárására készülnek a labdarúgó NB II. csapatai. Véget ér a 2021–22-es szezon, amelyben a 38. mérkőzésüket játsszák majd az együttesek.

A lényegi kérdések csak a feljutást illetően dőltek el: a Vasas bajnokként tér vissza az NB I. mezőnyébe, míg a szezon előtt még az NB III.-ban szerepelt Kecskemét egy év után újabb osztályt ugrik, és mehet az NB I.-be. A nagy kérdés az, vajon hol rendezi majd a meccseit, a szegedi Tóth Ákos sportigazgató vezette szakmai stáb azon van, hogy otthon lehessenek a hazai meccseik, ehhez azonban átalakítások szükségesek a Széktói stadionban, a hivatalos helyszínnek a budapesti MTK-pálya van kijelölve, de olyan szóbeszéd is szárnyra kelt a Kecskemét szegedi érdekeltsége miatt is, hogy esetleg a Szent Gellért Fórum lenne az NB I.-ben a Bács-Kiskun megyei klub átmeneti otthona. 

A dobogó harmadik helye is elkelt, ott a csalódott Diósgyőr végez majd, amely mögött pedig a Szeged-Csanád Grosics Akadémia negyedik helyét sem veszélyezteti semmi. A miskolci együttes hat, az ötödik Siófok öt pontra van a Tisza-partiaktól. 

A kiesés még öt csapatot veszélyeztet: a Csákvár (16. a tabellán) 40, a Békéscsaba (17.) 39, a Szolnok (18.) 38, a III. Kerület (19.) 37, a Budaörs (20.) szintén 37 pontos. 

Ebből a szempontból tehát mondhatnánk, tét nélkül csap össze vasárnap 18 órától Balmazújvárosban a Nyíregyházával a Szeged-Csanád GA, de a két klub múltját és szurkolóit ismerve kizárt dolog, hogy érzelemmentes legyen az összecsapás. 

A két csapat amúgy is vereséggel érkezett el ehhez a találkozóhoz, hiszen a Szeged otthon kapott ki 1-0-ra a Győrtől, míg a nyírségiek a III. Kerület otthonában szenvedtek 2-0-s vereséget. 

Az őszi összecsapáson a Szent Gellért Fórumban a hazaiak 3-2-re nyertek úgy, hogy a Szeged vezetett 2-0-ra, majd három perc alatt egyenlített a Nyíregyháza, végül Gajdos Zsolt találata jelentette a Tisza-parti sikert. 

Azt már tudjuk, kik hosszabbították meg szerződésüket Szegeden (Kővári Róbert, Haruna Jammeh, Simon Ádám, Vári Barnabás), vannak élő szerződéssel rendelkező játékosok is (például Temesvári Attila, Ódor Máté, Gajdos Zsolt), azt viszont nem tudni, a kölcsönben lévők, illetve klubjaik hogyan döntenek a jövőről. Így meglehet, a gólszerzőlistán dobogós Horváth Krisztofert, Csoboth Kevint, Debreceni Andrást, Kovács Milánt vagy Bencze Márkot utoljára látjuk kék-feketében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában