Harminc találattal gólcsúcsot döntött Spanyolország a női vb szegedi csoportkörében, és első helyen a negyeddöntőbe jutott rögtön

2022.06.25. 10:06

Csak egy hajszálon múlt a görög csoportelsőség

Zárult a csoportkör a női vízilabda-világbajnokságon. A magyar válogatott sorsdöntő, Kanada elleni mérkőzése lapzártánk után kezdődött. Olaszország Kolumbia ellen tükör­sima, 31–5-ös sikert aratott, és elsőként jutott tovább.

B. D.

A spanyol lányok harminc gólt lőttek Thaiföld ellen zárásként. Archív Fotó: Karnok Csaba

A szegedi illetőségű, D csoportban az olimpiai ezüstérmes spanyolok 30–2-re győzték le Thaiföldet. Utóbbi marad a Ti­­szavirág Sportuszodában, a 13–16. helyért a C csoport sereghajtójával, Brazíliával találkozik, mivel a dél-amerikaiak Ausztráliától is nagy különbségű vereséget szenvedtek.A csoportkör utolsó fordulója egyáltalán nem a szoros, kiélezett mérkőzésekről szólt, ez pedig rányomta a bélyegét a nézőszámokra is. Az ameri­kai derbi sem hozott rang­adóérzést Debrecenben, mivel az Egyesült Államok 23–3-ra múlták felül az argentinokat. Az egyetlen szorosabb meccset Új-Zéland és Kazahsztán játszotta. Előbbi háromgólos hátrányból felállva nyert 15–11-re és lépett tovább másodikként. 

Az utolsó szegedi női csoportmérkőzésre is maradt nyi­­tott kérdés. Egy esetleges győzelemmel akár még Franciaország is továbbjuthatott volna, míg Görögországnak a csoportelsőséghez leg­alább tizenkét gólos sikerre volt szüksége. Ehhez mérten remekül védekeztek a hellének, miközben a franciák sem adták könnyen magukat, de az első és második negyedet is 4–1-re tudta megnyerni előbbi. A lövéshatákonyság viszont impozáns volt, háromból kettő a galloknál. Végül Görögország 15–4-es győzelme miatt óriási örömben tört ki, de a csoportelsőségnek Spanyolország örülhetett. Gólkülönbségük azonos (38–38) volt, de lőtt gólokban a spanyolok 58–53-ra felülmúlták a görögöket, így megnyerték a négyest. 

A magyar női vízilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzése lapzártánk után kezdődött Kanada ellen. 
 

Zárul a csoportkör 

A vízilabda-világbajnokság női csoportköre után a férfitorna első szakasza is lezárul ma. Az eddig hibátlan magyar válogatott a Montenegró által 10–9-re legyőzött Grúzia ellen ugrik medencébe 21 órától (élő: M4 Sport). Szegeden a D csoport listavezetője, Szerbia a nyeretlen kazahok ellen nyit 18 órakor, majd valószínűleg a továbbjutásért a két kétpontos, az Egyesült Államok és Ausztrália csap össze 19.30-tól. Aki nyer, ott van a legjobb nyolc között. Holnaptól már az alsóházi rájátszás helyszíne lesz a Tiszavirág Sportuszoda. 17 órától az A és a B csoport negyedik helyezettje találkozik egymással, míg 18.30-tól a C és D jelű négyes sereghajtója a 9–16. helyért. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában