Bennmaradtak az OB I.-ben

2022.06.07. 12:40

Nagykanizsán is nyert a Metalcom Szentes, sikerrel mehetnek vakációzni

Góleső áztatta a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapatának második osztályozó mérkőzését. A Kurca-partiak 22–14-re nyertek Nagykanizsán, így hazai sikerük után idegenben lezárták az egyik fél második győzelméig tartó párharcát, amellyel megőrizték első osztályú tagságukat.

B. D.

Ihletett formában lőtt. Hegedűs Bence (a labdával) nyolc gólt szerzett. ARCHÍV FOTÓ: VIDOVICS FERENC

Háromszázhatvan kilométer. Ekkora távolságra van Szentestől Nagykanizsa, így nem csoda, hogy a Kurca-parti város férfi vízilabdázói már szombaton délután elutaztak a Zala megyei városba a vasárnap 11.30-ra kiírt osztályozó mérkőzésre.A párharc első felvonását 14–7-re nyerte meg a Metalcom, amellyel a második meccsen a nagyjából tizenöt percig tartotta a lépést a Nagykanizsa. A második negyed derekán 8–6-ra vezettek Pellei Frankék, majd a nagyszünetre 11–8-cal mehettek. 

A harmadik negyedben majdnem megháromszorozták előnyüket a vendégek, így a szezon utolsó negyede 18–10-ről indulhatott. Hegedűs Bence tíz lövéséből mindössze kettő nem pihent meg a hálóban. 22–14-es győzelmével a szentesiek megőrizték OB I.-es tagságukat, míg a nagykanizsaiak sokadik alkalommal buktak el az osztályozón. Bajnokként a KSI jutott vissza az élvonalba kiesését követően rögtön. 

Ami a jövő illeti, alaposan átalakul a Metalcom Szentes a következő szezonra. Négyen visszavonulnak az idei keretből, míg többen távoznak, így szinte új csapat épül majd. 

Szilágyi Péter: Gratulálok a csapatomnak, hogy magabiztos gólkülönbséggel nyertünk. Nagyon fontos volt ez a párharc a klubnak, hogy megőrizzük az OB I.-es tagságunkat. Gratulálok a nagykanizsaiaknak is, hiszen évek óta óriási erőfeszítéseket tesznek a feljutásért, folyamatosan ott vannak az OB I. küszöbén. Kifejezetten örülök, hogy az országnak ebben a felében is jó és színvonalas vízilabda van. Megnehezítették a jobb játékosállományból álló Szentes dolgát, színvonalas párharcot játszottunk. Somogyi és Vörös már nem ugrott medencébe, de így is hosszabb volt a kispadunk. Nehézséget okozott nálunk, hogy többen távoznak tőlünk, gratulálok a búcsúzó és visszavonuló játékosoknak, sok sikert kívánok nekik a civil életben.

Nagykanizsa–Szentes 14–22 (3–5, 5–6, 2–7, 4–4)
Férfi vízilabda, osztályozó az OB I.-es tagságért, 2. mérkőzés. Nagykanizsa. 
Vezette: Vogel, Tordai. 
Nagykanizsa: Ajkay-Takács – Illés 3, Klár, Szőke 3, Marnitz 4, Márkus, Balaska. Csere: Ambrusz (kapus), Spitz 2, Vlaszák, Vass 2, Szávai, Balli, Gál. Vezetőedző: Regős Áron. 
Metalcom Szentes: Meixner – Kókai 1, Mátyók 4, Lajkó, Hegedűs 8, Hornyák, Pellei F. 2. Csere: Kovács K. (kapus), Pellei K. 4, Bozó 1, Chilkó 1, Garancsy 1, Kátai-Benedek M. Vezetőedző: Szilágyi Péter. 
Gól – emberelőnyből: 13/9, ill. 8/4. Ötméteresből: 2/2, ill. 4/4. 
Kiállítva cserével: Balaska, ill. Chilkó. Kiállítva 4 percre: Hornyák. 
Kipontozódott: Márkus, ill. Kókai. 
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Szentesnek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában