Mindhárom szegedi csoportkörös női csapat ott van a legjobb nyolc között a világbajnokságon

2022.06.26. 21:09

Örömjátékkal jutott nyolc közé a magyar válogatott

Becsei Dávid

Argentína legyőzése nem okozott gondot a női vízilabda-válogatottnak. Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

Nagyobb meglepetés nélkül zajlottak le a nyolcaddöntők a női vízilabda-világbajnokságon. A szegedi alsóházi rájátszásban két mérkőzést rendeztek, a 13–16. helyért. Dél-Afrika 14–11-re győzte le Kolumbiát, míg Thaiföld 12–9-es vereséget szenvedett Brazíliától.

Pénteken este parádés harmadik negyedének köszönhetően 11–7-re győzte le Kanadát a magyar női vízilabda-válogatott. Csoportmásodikként a nyolcaddöntőben is medencébe kellett ugraniuk Bíró Attila szövetségi kapitány tanítványainak. Argentína legyőzése nem okozott gondot Keszthelyi-Nagy Ritáéknak.

Esélyeshez mérten az első negyedben gólt sem kapott nemzeti csapatunk, miközben négyet lőtt. A második negyed elején 5–2-nél akár egy szorosabb mérkőzés forgatókönyvét is vizionálhattuk, de szerencsére a magyar szíveknek kedvező folytatást láthattunk a Margitszigeten. A nagyszünetre 11–2-vel mehetett a magyar válogatott, amelynek kapuját ezúttal a Görögországban légióskodó Gangl Edina védte. Sok dolga nem akadt, de olykor azért komoly lövéseket kellett hárítania. A harmadik negyedben három argentin találat is született, de magyarból duplaennyi, így nem csökkent, hanem továbbnőtt a két együttes közti különbség.

A záró nyolc perc 17–5-ről kezdődött, Ganglt az Év női vízilabdázójának megválasztott Magyari Alda  váltotta a kapuban. Az utolsó percek már örömjátékot hoztak, végül 23–6-tal zárult az utolsó nyolcaddöntő.

Hollandia korábban 10–7-re győzte le Kanadát, míg Spanyolország 14–1-re Kazahsztánt. A csoportkört Szegeden lejátszó franciák 9–9-es rendes játékidőt követően büntetőkkel (5–4) múlta felül Új-Zélandot, így Olaszországgal találkozhat a negyeddöntőben. A legjobb nyolc között a magyarok ellenfele Ausztrália lesz kedden 21 órától. Görögország Hollandiával csap össze, de megismétlődik a tokiói olimpia döntője is, az Egyesült Államok Spanyolországgal játszik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában