Szombaton kezdenek

2022.08.24. 14:30

Változás az utolsó pillanatban: két szentesi vízilabdázó is utazik az Európa-bajnokságra

Nem gyógyult meg Rybanska Natasa vállsérülése, így Bíró Attila szövetségi kapitány a szentesi származású Dömsödi Dalmát mégis meghívta a női vízilabda Európa-bajnokságra utazó keretbe. A 15 fős nemzeti csapat szerdán reggel kelt útra Horvátországba.

B.D.

Dömsödi Dalma (a labdával) debütálhat a magyar válogatottban világversenyen.

Fotó: Dömötör Csaba

A júliusban a Margitszigeten megnyert világbajnoki ezüstérem után újabb megoldandó feladat vár a magyar női vízilabda-válogatottra. Bíró Attila szövetségi kapitány tanítványai szombattól a horvátországi Splitben szerepelnek az Eb-n. 

A budapesti kerethez képest három helyen változtatott – részben kényszerűség miatt – a szakmai stáb. Felmentést kapott a torna alól az UVSE-ből a spanyol Mataróba igazoló csapatkapitány, Keszthelyi-Nagy Rita – az új kapitány Garda Krisztina lett –, valamint a kapus Gangl Edina. Rybanska Natasa vállsérülése nem jött rendbe, így az utolsó pillanatban Bíró Attila a szentesi származású, Ferencváros-játékos Dömsödi Dalmát hívta be helyette. Nem a 19 éves játékos az egyetlen Kurca-parti születésű vízilabdázó a keretben, ugyanis hozzá hasonlóan első világeseményére készülhet a 24 esztendős Farkas Tamara is, aki 2017 óta a BVSC-t erősíti. Mindketten debütálnak, akárcsak Kiss Alexandra és Horváth Brigitta.

A magyar válogatott két rangadóval indítja a tornát, hiszen szombaton 20.30-tól a magyarországi vb-n hetedik helyen végzett görögök ellen kezdenek, majd vasárnap 19 órakor már a bronzérmes hollandok lesznek az ellenfél. Kedden 11.30-kor az előző héten a Szentes Kupán utolsó helyen végzett Németország már „más kávéházat” képviselhet, míg csütörtökön 17.30-tól a házigazda ellen ugranak medencébe Dömsödiék. A csoportkör jövő szombaton Románia ellen zárul majd a női együttesünk számára. 

A magyar női válogatott Eb-kerete, kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE).  Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Leimeter Dóra (BVSC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Ethnikos, görög), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában