Óriási megtiszteltetés

2022.09.01. 12:33

Díszpolgár lett a forráskúti Ádám Martin

Forráskút díszpolgárának választották meg a magyar válogatott labdarúgót, Ádám Martint. A 27 éves játékos a 2021–2022-es idényben harminckét NB I.-es mérkőzésen 31-szer talált be, amivel a bajnokság gólkirálya lett.

Becsei Dávid

Amikor tud, visszajár a forráskúti sportpályára.

Fotó: Kuklis István

– Óriási megtiszteltetés Forráskút díszpolgárának lenni. Köszönöm, Forráskút! – kommentelte közösségi oldalán a hírt a nyáron a dél-koreai Ulsan Hyundaiba igazolt futballista, aki a községben nőtt fel. Ádám Martin korábban úgy fogalmazott lapunknak, igazán otthon érzi magát Forráskúton, amikor teheti, hazajön családjával.

Ádám Martin parádés szezont tudhat maga mögött a 2021–2022-es idényben. Mindamellett, hogy gólkirályi címnek örülhetett az NB I.-ben, megválasztották az Év legjobb játékosának is, valamint márciusban bemutatkozott a magyar válogatottban. Az angolok elleni idegenbeli találkozón, amelyet 4–0-ra meg nyert hazánk csapata, Ádám a 68. percben beállva két gólpasszt kiosztott.

Júliusban a dél-koreai első osztályú labdarúgó-bajnokságban (K-league) érdekelt, listavezető Ulsan Hyundaiba igazolt, amelyben eddig négy meccsen lépett pályára és három gólt szerzett.

Lapunk utoljára Dél-Koreába igazolása előtt, Kisteleken készített anyagot Ádám Martinnal, ahol negyven focitáboros gyerekkel töltött el egy délutánt. A cikket ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában