Szombaton 19 órától

2022.09.16. 14:53

Pick Szeged: jön 30. bajnoki a Balatonfüred ellen

Televíziós mérkőzésen, az előző idény bajnoki bronzérmese ellen vigasztalódhat a Pick Szeged. Ma 19 órától (élő: M4 Sport) a Balatonfüredi KSE-t látják vendégül Bodó Richárdék a Pick Arénában a férfi kézilabda NB I. 3. fordulójából.

Becsei Dávid

Bodó Richárd a Barcelona ellen öt gólt lőtt.

Fotó: Karnok Csaba

A Barcelona elleni 35–28-as Bajnokok Ligája-fiaskó után ma este már magyar bajnoki mérkőzésen lépnek pályára a Pick Szeged játékosai. A szerdai nemzetközi találkozót követően csütörtökre pihenőnapot kaptak a Tisza-partiak, pénteken viszont már videózás és taktikai tréning is szerepelt a programban. 

Harmincadik alkalommal találkozik a Szeged a Balatonfüreddel a bajnokságban, először 2008. októberében a Balaton-parti városban rendeztek ebben a párosításban mérkőzést, ahol a vendégek nyertek 25–21-re. Az eddigi huszonkilenc meccsen huszonnyolc szegedi és egyetlen füredi siker született. Az előző idényben 41–32-re nyertek a kékek még az újszegedi sportcsarnokban, míg idegenben 32–22-re. 

Egészen friss élményeik is lehetnek a csapatoknak egymásról, mivel a nyár első felkészülési mérkőzésén a szegediek éppen a Balatonfüredet fogadták a Pick Aréna akadémiai csarnokában, a Ludányi Márton sportcsarnokban. 

Akkor egy félidőt követően 18–14-re vezettek a hazaiak, majd a második játékrészben már olajozottabban működött a Pick gépezete, így 37–26-ra nyert. Ezen a meccsen hazai részről Frimmel lőtte a legtöbb gólt, hatot, de Blonz és Radivojevics is ötször-ötször volt eredményes. A másik oldalon a válogatott kerettag-beálló, Szűcs Bence villogott nyolc találatával, de az irányító Szöllősi Balázs is megzörgette ötször a hálót. 

Idei két bajnokiján nyeretlen még a Balatonfüred. A Telekom Veszprém otthonában nyitották az új szezont, ahol már egy félidőt követően kilencgólos hátrányban voltak Bóka Bendegúzék, végül 35–24-re kaptak ki. Meglepetésre otthon nem sikerült nyernie a Fürednek a Gyöngyös ellen a második fordulóban, a második játékrész első felében a hazaiak, az utolsó negyedórában viszont a vendégek vezettek, végül 24–24-gyel ért véget a találkozó. 

A Szeged is két mérkőzésen van túl a bajnokságban, a Budakalászt 40–25-re, a Ceglédet pedig 39–25-re győzte le hazai környezetben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában