A Tisza Volán SC karatésai jól szerepeltek

2022.12.13. 08:52

Érmek és díjak

A szegedi Tisza Volán SC felnőtt karatésai közül ketten a szlovén fővárosban mérették meg magukat, míg a magyar szövetség díjátadóján szintén ketten részesültek elismerésben.

munkatársunktól

Tálas Bendegúz (balról) és Frankó Dániel Ljubljanában érmet szerzett.

Fotó: TVSC

A Tisza Volán SC két versenyzője, Tálas Bendegúz és  Frankó Dániel a Magyar Karate Szakszövetség által kiírt kvalifikációs versenyen, a Ljubljana Openen vettek részt.  A legrangosabb szlovéniai tornán 12 ország 120 egyesületének 781 versenyzője indult el. A tavaszi vállműtétje után visszatérő Frankó Dániel (+84 kg) első meccsét 8:1-re nyerte, a következő mérkőzésen azonban még késett a reakciója korábbi formájához képest, ellenfele leindította, így végül a második helyen zárt, így 2023 februárjában képviselheti hazáját a ciprusi kontinensviadalon.. 

Tálas Bendegúz (–84 kg) jól kezdett, rögtön a mérkőzés elején tiszta találatot vitt be fejre, és bár ellenfele kiegyenlített, a szegediek versenyzője visszavette a vezetést. Ezt követően egy kontra támadásnál nem elég körültekintően indult vissza, beleszaladt egy megelőző fejrúgásba. A vigaszágon javítani tudott, és 2:2-es állásnál az első szerzett pont előnyével nyerte meccsét, amellyel elhozta a bronzérmet. 

Az egyik legnagyobb, hazai rendezésű versenyen, a Hungarian Openen versenyen díjazta kiválóságait a Magyar Karate Szakszövetség. György Dániel és edzője, Ruzsinszki György is elismerésben részesült. György Dániel sérülésből visszatérve megszerezte Magyarország első felnőtt Európa-bajnoki címét a sportágban, míg a szakszövetség a korábbinál eggyel magasabb dan fokozattal jutalmazta a kiemelkedő eredményeket, így a szegediek karatésa 2. dan fokozatot kapott, míg edzője, Ruzsinszki György 6. danos mester lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában